30.Black Panther: Wakanda Forever Marvel 2022 Film

Tips:

Το Black Panther: Wakanda Forever είναι μια αμερικανική ταινία υπερήρωα του 2022 βασισμένη στα κόμικς της Marvel με τον χαρακτήρα Shuri / Black Panther. Παραγωγή Marvel Studios και διανομή Walt Disney Studios Motion Pictures, είναι η συνέχεια του Black Panther (2018) και η 30ή ταινία στο Marvel Cinematic Universe (MCU). Σε σκηνοθεσία Ryan Coogler, ο οποίος έγραψε το σενάριο μαζί με τον Joe Robert Cole. Πρωταγωνιστουν οι Letitia Wright, Lupita Nyong’o, Danai Gurira, Winston Duke, Florence Kasumba, Dominique Thorne, Michaela Coel, Mabel Cadena, Tenoch Huerta Mejía, Martin Freeman, Julia Louis-Dreyfus, Angela Bassett, Alex Livinalli, Michael B. Jordan, Isaach De Bankolé, Danny Sapani, Dorothy Steel, Zainab Jah, Sope Aluko, Connie Chiume, Trevor Noah, Shawn Roberts, Zola Williams, Janeshia Adams-Ginyard, Jemini Powell, Marija Juliette, Keisha Tucker, Ivy Haralson, Maya Macatumpag, Chadwick Boseman, Kevin Changaris.

Story:

Ο T'Challa, ο βασιλιάς της Wakanda, πάσχει από μια απροσδιόριστη ανίατη ασθένεια που η αδερφή του Shuri πιστεύει ότι μπορεί να θεραπευθεί από το "βότανο σε σχήμα καρδιάς". Η Shuri επιχειρεί να αναδημιουργήσει συνθετικά το βότανο αφού κάηκε από τον Erik Killmonger, αλλά αποτυγχάνει να το κάνει πριν πεθάνει ο T'Challa. Ένα χρόνο αργότερα, η Wakanda δέχεται πιέσεις από άλλα έθνη να μοιραστεί το vibranium τους, με ορισμένες ομάδες να προσπαθούν να το κλέψουν με τη βία. Η βασίλισσα Ramonda εκλιπαρεί τη Shuri να συνεχίσει την έρευνά της για το βότανο, ελπίζοντας να δημιουργήσει έναν νέο Black Panther που θα υπερασπιστεί τη Wakanda, αλλά αρνείται λόγω της πεποίθησής της ότι ο Black Panther είναι μια φιγούρα του παρελθόντος. Στον Ατλαντικό Ωκεανό, η CIA και το Navy SEAL χρησιμοποιούν έναν ανιχνευτή vibranium για να εντοπίσουν κοιτάσματα κάτω από το νερό. Η αποστολή σκοτώνεται από μια ομάδα υπερανθρώπων με μπλε δέρμα, που αναπνέουν νερό με επικεφαλής τον Namor, με τη CIA να πιστεύει ότι ο Wakanda είναι υπεύθυνος. Ο Namor αντιμετωπίζει τον Ramonda και την Shuri, παρακάμπτοντας εύκολα την προηγμένη ασφάλεια της Wakanda. Κατηγορώντας τον Wakanda για το μονοπώλιο vibranium, τους δίνει ένα τελεσίγραφο: παραδώστε τον επιστήμονα που είναι υπεύθυνος για τον ανιχνευτή vibranium, διαφορετικά θα επιτεθώ στον Wakanda.
Η Shuri και η Okoye μαθαίνουν από τον πράκτορα της CIA, Everett K. Ross, ότι ο εν λόγω επιστήμονας είναι η φοιτήτρια του ΜΙΤ Riri Williams και φτάνουν στο πανεπιστήμιο για να την αντιμετωπίσουν. Η ομάδα καταδιώκεται από το FBI και στη συνέχεια από τους πολεμιστές του Namor, οι οποίοι νικούν την Okoye πριν πάρουν την Shuri και τον Williams κάτω από το νερό για να συναντήσουν τον Namor. Θυμωμένη από την αποτυχία της Okoye να προστατεύσει τη Shuri, η Ramonda της αφαιρεί τον τίτλο της στρατηγού της Dora Milaje και αναζητά τη Nakia, η οποία ζει στην Αϊτή από το The Blip, την οποία προστατεύει για αιώνες από την ανακάλυψη από τον κόσμο. Πικραμένος στον επιφανειακό κόσμο για την υποδούλωση των Μάγια, ο Namor προτείνει μια συμμαχία με τον Wakanda και απειλεί να τον καταστρέψει ​​αν αρνηθούν. Η Nakia βοηθά την Shuri και τον Williams να δραπετεύσουν, σκοτώνοντας έναν φρουρό Talokanil, και ο Namor αντεπιτίθεται κατά της Wakanda, κατά την οποία η Ramonda πνίγεται ενώ σώζει τον Williams. Ο Namor ορκίζεται να επιστρέψει με τον πλήρη στρατό του και οι πολίτες της Wakanda μετακομίζουν στα βουνά Jabari για την ασφάλειά τους. Εν τω μεταξύ, ο Ross συλλαμβάνεται από την πρώην σύζυγό του, διευθύντρια της CIA, Valentina Allegra de Fontaine, για κρυφή ανταλλαγή απόρρητων πληροφοριών με τους Wakanda. Μετά την κηδεία της Ramonda, η Shuri χρησιμοποιεί ένα απομεινάρι του βοτάνου που έδωσε στους ανθρώπους του Namor τις υπεράνθρωπες ικανότητές τους να ανακατασκευάσουν το βότανο σε σχήμα καρδιάς. Το καταπίνει, αποκτώντας υπεράνθρωπες ικανότητες και συναντά τον Killmonger στο προγονικό αεροπλάνο, ο οποίος την προτρέπει να εκδικηθεί. Η Shuri φοράει ένα νέο κοστούμι Black Panther και γίνεται αποδεκτή από τις άλλες φυλές Wakandan ως ο Black Panther. Παρά τις προτροπές του M'Baku για ειρήνη, η Shuri είναι αποφασισμένη να εκδικηθεί τον Namor για τον θάνατο της Ramonda και διατάζει μια άμεση αντεπίθεση στον Talokan. Προετοιμάζοντας τη μάχη, με την Ayo να αναλαμβάνει τη θέση του στρατηγού της Dora Milaje, η Shuri απονέμει την πανοπλία του Midnight Angel στην Okoye, η οποία με τη σειρά του στρατολογεί το μέλος της Dora Milaje, Aneka, για να έρθει μαζί της. Η Williams δημιουργεί έναν εξωσκελετό με κινητήρα τύπου Iron Man για να βοηθήσει τους Wakandan.
Χρησιμοποιώντας ένα ναυτικό σκάφος, οι Wakandan παρασύρουν τον Namor και τους πολεμιστές του στην επιφάνεια με έναν άλλο ανιχνευτή vibranium καθώς ακολουθεί μια μάχη. Η Shuri παγιδεύει τον Namor σε ένα μαχητικό αεροσκάφος, με σκοπό να τον στεγνώσει και να τον αποδυναμώσει. Το ζευγάρι συντρίβεται σε μια έρημη παραλία και τσακώνεται. Η Shuri κερδίζει το πάνω χέρι, αλλά έχει ένα όραμα για τη Ramonda και εκλιπαρεί τον Namor να υποχωρήσει, προσφέροντάς του μια ειρηνική συμμαχία. Ο Namor δέχεται και η μάχη τελειώνει. Η Namora, είναι αναστατωμένη με την παράδοση του Namor, αλλά τη διαβεβαιώνει ότι η νέα συμμαχία θα τους επιτρέψει να κατακτήσουν τον επιφανειακό κόσμο μια μέρα. Η Williams επιστρέφει στο MIT, αφήνοντας το κουστούμι της πίσω, ενώ η Okoye σώζει τον Ross από την αιχμαλωσία. Η Shuri φυτεύει περισσότερα βότανα σε σχήμα καρδιάς για να εξασφαλίσει το μέλλον του μανδύα του Black Panther. Με την απουσία της Shuri, ο M'Baku προχωρά για να διεκδικήσει τον θρόνο. Η Shuri επισκέπτεται τη Nakia στην Αϊτή όπου καίει την νεκρική της ρόμπα σύμφωνα με τις επιθυμίες της Ramonda, επιτρέποντας στον εαυτό της να θρηνήσει τελικά για τον T'Challa.
Σε μια σκηνή μετά, η Shuri μαθαίνει ότι η Nakia και ο T'Challa είχαν έναν γιο, τον Toussaint, τον οποίο η Nakia μεγάλωνε κρυφά. Ο Toussaint αποκαλύπτει ότι το όνομά του Wakandan είναι T'Challa.


Black Panther: Wakanda Forever Marvel 2022 Film

Στις ταινίες της Marvel, διαβάζω πρώτα το σενάριο, για να παρακολουθήσω πιο άνετα την πλοκή και την περιπέτεια της δράσης. Μέτριο αποτέλεσμα.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Black_Panther:_Wakanda_Forever

Ελληνική χροιά: Kevin Changaris

Marvel Collection

Black Panther: Wakanda Forever Marvel 2022 Film photo album


Black Panther: Wakanda Forever Marvel 2022 Film Black Panther: Wakanda Forever Marvel 2022 Film Black Panther: Wakanda Forever Marvel 2022 Film Black Panther: Wakanda Forever Marvel 2022 Film
Black Panther: Wakanda Forever Marvel 2022 Film Black Panther: Wakanda Forever Marvel 2022 Film