18.Black Panther Marvel 2018 Film

Tips:

Το Black Panther είναι μια αμερικανική ταινία υπερήρωα του 2018 βασισμένη στον ομώνυμο χαρακτήρα της Marvel Comics. Παραγωγή Marvel Studios και διανομή Walt Disney Studios Motion Pictures, είναι η 18η ταινία στο Marvel Cinematic Universe (MCU). Η σκηνοθεσία της ταινίας έγινε από τον Ryan Coogler, ο οποίος έγραψε το σενάριο μαζί με τον Joe Robert Cole.Πρωταγωνιστουν οι Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Danai Gurira, Martin Freeman, Daniel Kaluuya, Letitia Wright, Winston Duke, Sterling K. Brown, Angela Bassett, Forest Whitaker, Andy Serkis, Florence Kasumba, John Kani, David S. Lee, Nabiyah Be, Isaach De Bankolé, Connie Chiume, Dorothy Steel, Danny Sapani, Sydelle Noel, Marija Juliette Abney, Zola Williams, Janeshia Adams-Ginyard, Stan Lee.

Story:

Πριν από χιλιάδες χρόνια, πέντε αφρικανικές φυλές πολεμούν για έναν μετεωρίτη που περιέχει το μέταλλο vibranium. Ένας πολεμιστής καταπίνει ένα «βότανο σε σχήμα καρδιάς» που επηρεάζεται από το μέταλλο και αποκτά υπεράνθρωπες ικανότητες, και γίνεται ο πρώτος «Black Panther». Ενώνει όλους εκτός από τη φυλή Jabari για να σχηματίσει το έθνος της Wakanda. Με την πάροδο των αιώνων, οι κάτοικοι της Wakandan χρησιμοποιούν vibranium για να αναπτύξουν προηγμένες τεχνολογίες και να απομονωθούν από τον κόσμο που τους θεωρεί υπανάπτυκτη χώρα. Το 1992, ο βασιλιάς της Wakanda T'Chaka επισκέπτεται τον αδελφό του N'Jobu, ο οποίος εργάζεται μυστικά στο Όκλαντ της Καλιφόρνια. Ο T'Chaka κατηγορεί τον N'Jobu ότι βοήθησε τον έμπορο όπλων της μαύρης αγοράς Ulysses Klaue να κλέψει vibranium από τη Wakanda. Ο σύντροφος του N'Jobu αποκαλύπτει ότι είναι ο Zuri, ένας άλλος μυστικός Wakandan, και επιβεβαιώνει τις υποψίες του T'Chaka. Σήμερα, μετά το θάνατο του T'Chaka, ο γιος του T'Challa επιστρέφει στη Wakanda για να αναλάβει το θρόνο. Αυτός και ο Okoye, αρχηγός της Dora Milaje, αποσπούν την πρώην ερωμένη του T'Challa, Nakia από μια μυστική αποστολή, ώστε να μπορέσει να παραστεί στην τελετή στέψης του με τη μητέρα του Ramonda και τη μικρότερη αδερφή Shuri. Στην τελετή, ο αρχηγός της φυλής Jabari M'Baku προκαλεί τον T'Challa για το στέμμα σε τελετουργική μάχη. Ο T'Challa νικά τον M'Baku όταν τον πείθει να υποχωρήσει αντί να πεθάνει. Όταν ο Klaue και ο συνεργός του Erik Stevens κλέβουν ένα τεχνούργημα Wakandan από ένα μουσείο του Λονδίνου, ο φίλος του T'Challa και σύζυγος της Okoye W'Kabi τον προτρέπει να φέρει τον Klaue πίσω ζωντανό. Ο T'Challa, ο Okoye και η Nakia ταξιδεύουν στο Busan της Νότιας Κορέας, όπου ο Klaue σχεδιάζει να πουλήσει το τεχνούργημα στον πράκτορα της CIA Everett K. Ross. Ξεσπά μια συμπλοκή και ο Klaue προσπαθεί να φύγει, αλλά πιάνεται από τον T'Challa, ο οποίος τον αφήνει απρόθυμα στον Ross. Ο Klaue λέει στον Ross ότι η διεθνής εικόνα της Wakanda είναι ένας τεχνολογικά προηγμένος πολιτισμός. Ο Erik επιτίθεται και αποσπά τον Klaue καθώς ο Ross τραυματίζεται σοβαρά προστατεύοντας τη Nakia. Αντί να κυνηγήσει τον Klaue, ο T'Challa πηγαίνει τον Ross στη Wakanda, όπου η τεχνολογία τους μπορεί να τον σώσει.
Ενώ ο Shuri θεραπεύει τον Ross, ο T'Challa αντιμετωπίζει τον Zuri για τον N'Jobu, καθώς ο Erik φορούσε ένα κολιέ που του ανήκε. Ο Zuri εξηγεί ότι ο N'Jobu είχε απογοητευτεί από τον απομονωτισμό του Wakanda και σχεδίαζε να μοιραστεί την τεχνολογία με ανθρώπους αφρικανικής καταγωγής σε όλο τον κόσμο για να τους βοηθήσει να κατακτήσουν τους καταπιεστές τους με τη βοήθεια του Klaue. Πριν προλάβει ο T'Chaka να συλλάβει τον N'Jobu, ο τελευταίος επιτέθηκε στον Zuri και ανάγκασε τον T'Chaka να τον σκοτώσει. Ο T'Chaka διέταξε τον Zuri να πει ψέματα ότι ο N'Jobu είχε εξαφανιστεί και άφησε πίσω του τον Αμερικανό γιο του N'Jobu N'Jadaka για να διατηρήσει το ψέμα. Αυτό το αγόρι μεγάλωσε για να γίνει ο Έρικ, ένας μαύρος οπαδός του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που υιοθέτησε το ψευδώνυμο "Killmonger". Εν τω μεταξύ, ο Killmonger σκοτώνει τον Klaue και μεταφέρει το σώμα του στη Wakanda. Οδηγείται ενώπιον των πρεσβυτέρων της φυλής, αποκαλύπτοντας την ταυτότητά του ως N'Jadaka και δηλώνοντας την αξίωσή του για το θρόνο. Ο Killmonger προκαλεί τον T'Challa σε τελετουργική μάχη, όπου σκοτώνει τον Zuri, τραυματίζει άσχημα τον T'Challa και τον εκσφενδονίζει πάνω από έναν καταρράκτη. Ο Killmonger καταπίνει το βότανο σε σχήμα καρδιάς και με την υποστήριξη του W'Kabi και του στρατού του, προετοιμάζεται να διανείμει αποστολές όπλων Wakandan σε στελέχη σε όλο τον κόσμο. Η Nakia, η Shuri, η Ramonda και ο Ross καταφεύγουν στη φυλή Jabari για βοήθεια. Βρίσκουν έναν T'Challa σε κωματώδη κατάσταση, τον οποίο σώζουν οι Jabari ως αποζημίωση για τη διάσωση της ζωής του M'Baku. Θεραπευμένος από το βότανο της Nakia, ο T'Challa επιστρέφει για να πολεμήσει τον Killmonger, ο οποίος φοράει επίσης μια στολή νανοτεχνολογίας παρόμοια με αυτή του T'Challa. Ο W'Kabi και ο στρατός του πολεμούν τους Shuri, Nakia και Dora Milaje, ενώ ο Ross πιλοτάρει από απόσταση ένα τζετ και καταρρίπτει τα αεροπλάνα που φέρουν όπλα vibranium πριν προλάβουν να φύγουν από τη Wakanda. Ο M'Baku και οι Jabari φτάνουν για να ενισχύσουν τον T'Challa. Αντιμέτωποι με τον Okoye, ο W'Kabi και ο στρατός του αποχωρούν. Παλεύοντας στο ορυχείο vibranium της Wakanda, ο T'Challa μαχαιρώνει τον Killmonger, ο οποίος αρνείται να θεραπευτεί, επιλέγοντας να πεθάνει ως ελεύθερος αντί να φυλακιστεί. Ο T'Challa του δείχνει το ηλιοβασίλεμα της Wakanda και ο Killmonger πεθαίνει ειρηνικά.
Ο T'Challa δημιουργεί ένα κέντρο επικοινωνίας στο κτίριο όπου πέθανε ο N'Jobu, το οποίο θα διευθύνουν η Nakia και η Shuri. Σε μια σκηνή μετά, ο T'Challa εμφανίζεται ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών για να αποκαλύψει την αληθινή φύση της Wakanda στον κόσμο. Σε άλλη σκηνή, η Shuri βοηθά τον Bucky Barnes στην αποκατάστασή του.


Black Panther Marvel 2018 Film

Στις ταινίες της Marvel, διαβάζω πρώτα το σενάριο, για να παρακολουθήσω πιο άνετα την πλοκή και την περιπέτεια της δράσης. Καλή φωτογραφία, μέτριο αποτέλεσμα.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Black_Panther_(film)

Marvel Collection

Black Panther Marvel 2018 Film photo album


Black Panther Marvel 2018 Film Black Panther Marvel 2018 Film Black Panther Marvel 2018 Film Black Panther Marvel 2018 Film
Black Panther Marvel 2018 Film Black Panther Marvel 2018 Film Black Panther Marvel 2018 Film