Lethal Weapon 2 1989

Tips:

Το Lethal Weapon 2 είναι μια αμερικανική κωμωδία δράσης του 1989, σε σκηνοθεσία του Richard Donner. Είναι η συνέχεια της ταινίας Lethal Weapon του 1987 και η δεύτερη δόση της σειράς ταινιών Lethal Weapon. Μουσική από τους Michael Kamen, Eric Clapton και David Sanborn. Πρωταγωνιστούν οι Mel Gibson και Danny Glover, Joe Pesci, Joss Ackland, Derrick O'Connor και Patsy Kensit (lead singer of the pop band Eighth Wonder), Darlene Love, Traci Wolfe, Mark Rolston, Steve Kahan και Mary Ellen Trainor.

Story:

Δύο χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, οι λοχίες του LAPD Martin Riggs και Roger Murtaugh καταδιώκουν ύποπτους για διακίνηση ναρκωτικών, για να ανακαλύψουν ότι μετέφεραν ένα παράνομο φορτίο χρυσού με τη μορφή νομισμάτων Krugerrand από την κυβέρνηση του Afrikaner apartheid. Νότια Αφρική. Αργότερα, ο γενικός πρόξενος Arjen Rudd και ο πράκτορας ασφαλείας Pieter Vorstedt σκοτώνουν τον Hans, τον άνθρωπό τους που έχασε το φορτίο των Krugerrands, και συζητούν πώς να απομακρύνουν την αστυνομία από τις δραστηριότητές τους. Ο Pieter προτείνει να προειδοποιήσει τον Murtaugh και διαπράττει μια εισβολή στο σπίτι στην κατοικία του, αναγκάζοντας τον Captain Murphy να αναθέσει εκ νέου τον Riggs και τον Murtaugh να προστατεύσουν έναν αντιπαθητικό ομοσπονδιακό μάρτυρα, τον Leo Getz. Γρήγορα γίνεται σαφές ότι και οι δύο υποθέσεις σχετίζονται: μετά από μια απόπειρα κατά της ζωής του Leo, ο Riggs και ο Murtaugh μαθαίνουν για το σκοτεινό παρελθόν του πρώτου που ξέπλυνε χρήματα για λαθρέμπορους ναρκωτικών. Ο Λέο τους παρέχει πληροφορίες για το πώς λειτουργεί το ξέπλυμα και τους οδηγεί στη συμμορία, αλλά έρχονται αντιμέτωποι με τον Ραντ, ο οποίος επικαλείται τη διπλωματική ασυλία, αφήνοντας το LAPD ανίκανοι να αναλάβουν δράση εναντίον τους.
Αν και έλαβε εντολή να αφήσει ήσυχη την υπόθεση, ο Ριγκς αρχίζει να παρενοχλεί ανοιχτά το προξενείο της Νότιας Αφρικής και ερωτεύεται τη γραμματέα του, Ρίκα βαν ντεν Χάας, μια φιλελεύθερη Αφρικανή που περιφρονεί το αφεντικό της και τη φυλετική του φιλοσοφία. Ο Murtaugh ζητά τη βοήθεια του Leo για να δημιουργήσει μια σκηνή στο προξενείο που κερδίζει την υποστήριξη των διαδηλωτών κατά του απαρτχάιντ έξω. Ο Vorstedt αποστέλλεται για να δολοφονήσει όλους τους αξιωματικούς που τους ερευνούν, ενώ ο Murtaugh συμπεραίνει ότι ο Rudd προσπαθεί να στείλει κεφάλαια στο Κέιπ Τάουν μέσω του λιμανιού του Λος Άντζελες. Δύο δολοφόνοι επιτίθενται στον Murtaugh στο σπίτι του, αλλά τους σκοτώνει και τους δύο, αν και ο Leo απάγεται στη διαδικασία. Αφού σκότωσε πολλούς από τους αξιωματικούς, ο Vorstedt αρπάζει τον Riggs στο διαμέρισμα της van den Haas και του αποκαλύπτει ότι ήταν υπεύθυνος για το θάνατο της συζύγου του Riggs χρόνια νωρίτερα. Είχε βάλει τους άντρες του να σκοτώσουν τη Ρίκα πνίγοντάς την και να κάνουν το ίδιο στον Ριγκς, ο οποίος δραπετεύει και σκοτώνει βάναυσα και τους δύο άντρες. Μετά τη διάσωση του Leo και την καταστροφή του σπιτιού του Rudd, κατευθύνονται προς το Alba Varden, το φορτηγό του Rudd που αγκυροβολήθηκε στο λιμάνι του Λος Άντζελες, καθώς οι Νοτιοαφρικανοί προετοιμάζουν την απόδρασή τους με εκατοντάδες εκατομμύρια χρήματα ναρκωτικών.


Lethal Weapon 2 1989

Η 2η της σειράς με δράση-χιούμορ του 1989. Εδώ, οι Mel Gibson (as Martin Riggs), Danny Glover (as Roger Murtaugh) και Joe Pesci (as Leo Getz) δίνουν ρεσιτάλ δράσης-χιούμορ. Πολύ καλές ερμηνείες και έξυπνες σκηνές δράσης, με έμφαση στο παρελθόν του Martin Riggs.
Το μήνυμα εδώ έχει και φυλετική χροιά: πάνω από όλα η οικογένεια και μετά το καλό της πατρίδας.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Lethal_Weapon_2

Lethal Weapon Collection

Lethal Weapon 2 1989 Film photo album


Lethal Weapon 2 1989 Lethal Weapon 2 1989
Lethal Weapon 2 1989 Lethal Weapon 2 1989