Lethal Weapon 1987

Tips:

Το Lethal Weapon είναι μια αμερικανική αστυνομική κωμωδία δράσης του 1987, σε σκηνοθεσία και συμπαραγωγή του Richard Donner, σε σενάριο Shane Black και συμπαραγωγή Joel Silver. Πρωταγωνιστούν οι Mel Gibson και Danny Glover μαζί με τους Gary Busey, Tom Atkins, Darlene Love, Mitchell Ryan, Steve Kahan, Mary Ellen Trainor, Jackie Swanson, Grand L. Bush, Jack Thibeau, Don Gordon, Ed O'Ross, Al Leong, Lycia Naff, Sven-Ole Thorsen, Gilles Kohler και Jimmie F. Skaggs. Μουσική από τους Michael Kamen και Eric Clapton.

Story:

Μετά τον πρόσφατο θάνατο της συζύγου του, ο λοχίας Μάρτιν Ριγκς, πρώην στρατιώτης των Ειδικών Δυνάμεων, είναι ασταθής και αυτοκτονικός χαρακτήρας. Παρά τις διαμαρτυρίες της αστυνομικού θεραπευτή, ο αρχηγός της αστυνομίας πιστεύει ότι ο Ριγκς προσποιείται την ψύχωσή του για να αποσυρθεί αναγκαστικά με μια γενναιόδωρη σύνταξη και τον βάζει να συνεργάζεται με τον συνάδελφό του βετεράνο πολέμου και έμπειρο λοχία Ανθρωποκτονιών Ρότζερ Μέρτο. Ο Riggs και ο Murtaugh δεν τα πάνε καλά στην αρχή, καθώς και ο Murtaugh είναι εξίσου απορριπτικός για την ψυχική κατάσταση του Riggs, αλλά τελικά είναι πεπεισμένος ότι ο Riggs είναι πραγματικά αυτοκτονικός.
Ένας πρώην φίλος του από τον πόλεμο του Βιετνάμ, ο Michael Hunsaker, επικοινωνεί με τον Murtaugh, φαινομενικά για να βοηθήσει την κόρη του Amanda να ξεφύγει από τη ζωή της πορνείας και της πορνογραφίας, αλλά η Amanda αυτοκτονεί πηδώντας από το μπαλκόνι ενός διαμερίσματος πριν αυτή και ο Murtaugh συναντηθούν. Η αυτοψία της δείχνει ότι δηλητηριάστηκε θανάσιμα με μολυσμένα φάρμακα, υποδεικνύοντας ότι πιθανώς δολοφονήθηκε. Ο Riggs και ο Murtaugh προσπαθούν να ανακρίνουν τον μαστροπό της, αλλά δέχονται επίθεση αφού βρίσκουν ναρκωτικά στις εγκαταστάσεις, αναγκάζοντας τον Riggs να σκοτώσει τον μαστροπό για να σώσει τη ζωή του Murtaugh. Ο τελευταίος τους μάρτηρας είναι η Dixie, μια πόρνη που είδε τον θάνατο της Amanda και την οποία το ζευγάρι πιστεύει ότι μπορεί να τη δηλητηρίασε. Το σπίτι της Dixie εκρήγνυται καθώς φτάνουν και το πτώμα της ανασύρεται αργότερα. Ο Riggs εντοπίζει εξαρτήματα ενός εκρηκτικού διακόπτη υδραργύρου ανάμεσα στα συντρίμμια, ένα ειδικό εκρηκτικό που θυμάται ότι χρησιμοποιήθηκε από μισθοφόρους της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) στο Βιετνάμ. Ο ύποπτος αναφέρεται λεπτομερώς από παιδιά της γειτονιάς, τα οποία παρατήρησαν ότι είχε ένα τατουάζ ελίτ των ειδικών δυνάμεων παρόμοιο με αυτό του Ριγκς.
Υποψιαζόμενοι ότι ο Χουνσάκερ αποκρύπτει πληροφορίες, ο Ριγκς και ο Μέρτο τον επισκέπτονται στην κηδεία της Αμάντα. Αποκαλύπτει ότι κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Βιετνάμ εργάστηκε για την «Shadow Company», μια παραστρατιωτική μονάδα της CIA που δεν λειτουργεί, επιφορτισμένη με την αποσταθεροποίηση του τοπικού εμπορίου ηρωίνης. Μετά τον πόλεμο, οι πρώην πράκτορες της CIA, μισθοφόροι και στρατιώτες που συμμετείχαν αναμόρφωσαν την Shadow Company ως εγκληματική οργάνωση και άρχισαν να στέλνουν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης από την Ασία στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπό την ηγεσία του απόστρατου στρατηγού Peter McAllister και του δεξιού του χεριού. Mr. Joshua. Ο ρόλος του Χουνσάκερ ως τραπεζίτης του επέτρεψε να κάνει τα παράνομα κεφάλαια να φαίνονται νόμιμα. Αρχικά κάλεσε τον Murtaugh για να ομολογήσει και να δώσει μάρτυρα εναντίον της Shadow Company και ο McAllister έβαλε την Amanda να σκοτωθεί ως αντίποινα. Ο Τζόσουα φτάνει με ένα ελικόπτερο και σκοτώνει τον Χουνσάκερ πριν δραπετεύσει. Αργότερα επιχειρεί να σκοτώσει τον Ριγκς, αλλά ο τελευταίος σώζεται από το αλεξίσφαιρο γιλέκο του. Ο θάνατος του Riggs είναι πλαστός για να δώσει στο ζευγάρι ένα πλεονέκτημα.


Lethal Weapon 1987

Καλό είναι να έχουμε στο νου μας του Πότε είναι μια ταινία. Εδώ του 1987, οι Mel Gibson (as Martin Riggs) και Danny Glover (as Roger Murtaugh) δίνουν ρεσιτάλ δράσης-χιούμορ. Πολύ καλή σκηνοθεσία για αστυνομική περιπέτεια, με γρήγορες σκηνές δράσης και έξυπνο και τρελό χιούμορ.
Το μήνυμα εδώ έχει αμερικανική χροιά: οι τίμιοι αστυνομικοί, θα βρουν τον τρόπο να πιάσουν τους κακούς απατεώνες και θα προστατεύσουν την οικογένεια, για το καλό της πατρίδας.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Lethal_Weapon

Lethal Weapon Collection

Lethal Weapon 1987 Film photo album


Lethal Weapon 1987 Lethal Weapon 1987
Lethal Weapon 1987 Lethal Weapon 1987