Léon: The Professional 1994


20 Top Movies

Tips:

Το Léon: The Professional (γαλλικά: Léon‎), με τίτλο Leon στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία (και αρχικά με τίτλο The Professional στις ΗΠΑ), είναι μια γαλλική ταινία δράσης αγγλικής γλώσσας του 1994 γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τον Luc Besson. Πρωταγωνιστούν οι Jean Reno, Gary Oldman, Danny Aiello και Natalie Portman (στο ντεμπούτο της στην ταινία).

Story:

Ο Λεόν είναι δολοφόνος (ή "καθαριστής", όπως αναφέρεται στον εαυτό του) που ζει μια μοναχική ζωή στη Μικρή Ιταλία της Νέας Υόρκης. Μια μέρα, ο Λεόνε συναντά τη Ματίλντα Λάντο, ένα μοναχικό 12χρονο κορίτσι. Η Ματίλντα ζει με την δυσλειτουργική οικογένεια της και έχει σταματήσει να παρακολουθεί τα μαθήματα στο σχολείο. Ο καταχρηστικός πατέρας της Ματίλντα προσελκύει την οργή των διεφθαρμένων πρακτόρων της DEA, οι οποίοι τον πληρώνουν για να κρύβουν κοκαΐνη στο διαμέρισμά του. Αφού ανακαλύψουν ότι κλέβει την κοκαΐνη, οι πράκτορες της DEA εισβάλλουν στο κτίριο, με επικεφαλής τον ναρκομανή Νόρμαν Στάνσϊλντ. Κατά τη διάρκεια της επιδρομής, ο Στάνσφιλντ δολοφονεί όλη την οικογένεια της Ματίλντα ενώ εκείνη έχει βγει για ψώνια. Όταν επιστρέφει η Ματίλντα, συνειδητοποιεί τι συνέβη και πάει στο διαμέρισμα του Λεόν, αυτός διστάζει αλλά στο τέλος της ανοίγει. Η Ματίλντα ανακαλύπτει γρήγορα ότι ο Λεόν είναι δολοφονος. Τον ικετεύει να την φροντίσει και να της διδάξει τις ικανότητές του, καθώς θέλει να εκδικηθεί τη δολοφονία του τετράχρονου αδερφού της.


Leon 1994

Πολύ καλό σενάριο και εκπληκτική σκηνοθεσία από τον Luc Besson. Όλες οι ερμηνείες είναι άψογες και ταιριάζουν “γάντι” στους ρόλους. Ιδιαίτερα η σχέση του Λεόν με την 12χρονη Ματίλντα έχει όλα τα στοιχεία της Lolita. Αν και γυρισμένο στην Νέα Υόρκη, το Γαλλικό νουάρ “δένει” άψογα” με την “βρομιά” του Big Apple. Καλή κλασική νουάρ πλοκή, με αμερικάνικη δράση, με πολύ σασπένς και “τίμιο” τέλος.
Όπως καταλάβατε, θεωρώ το Leon ως την καλύτερη ταινία για το είδος της.

20 Top Movies


More Info -- https://el.wikipedia.org/wiki/L%C3%A9on:_The_Professional
Leon 1994 Leon 1994 Leon 1994