La Haine 1995


20 Top Movies

Tips:

Το La Haine - Το Μίσος (lit.'Hatred', που κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες ως Hate) είναι μια γαλλική ταινία κοινωνικού θρίλερ του 1995, σε σενάριο, συν-επιμέλεια και σκηνοθεσία του Mathieu Kassovitz. Με πρωταγωνιστές τους Vincent Cassel, Hubert Koundé και Saïd Taghmaoui, η ταινία εξιστορεί μια μέρα και νύχτα στη ζωή τριών φίλων από μια φτωχή γειτονιά μεταναστών στα προάστια του Παρισιού. Ο τίτλος προέρχεται από μια γραμμή που είπε ένας από αυτούς, ο Hubert: "La haine attire la haine!", "Το μίσος γεννά το μίσος". Ο Kassovitz τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ των Καννών το 1995.

Story:

Το La Haine ξεκινά με ένα μοντάζ ειδησεογραφικών πλάνων που απεικονίζουν αστικές ταραχές στην κοινότητα Chanteloup-les-Vignes κοντά στο Παρίσι. Στον απόηχο των ταραχών, ένας ντόπιος ονόματι Abdel Ichaha τραυματίζεται σοβαρά υπό κράτηση από την αστυνομία και νοσηλεύεται στην εντατική. Οι ταραχές κλιμακώνονται, οδηγώντας σε πολιορκία του τοπικού αστυνομικού τμήματος και απώλεια του περιστρόφου ενός αστυνομικού. Η ταινία παρακολουθεί τη ζωή τριών φίλων του Αμπντέλ, που είναι όλοι νεαροί άνδρες από οικογένειες μεταναστών, για περίπου είκοσι συνεχόμενες ώρες. Ο Βινζ, ένας νεαρός Εβραίος με επιθετικό ταμπεραμέντο, ζητά εκδίκηση για την κατάσταση του Άμπντελ. Τρέφει ένα βαθύ μίσος για όλους τους αστυνομικούς και μιμείται κρυφά τον Travis Bickle από τον Ταξιτζή μπροστά στον καθρέφτη του μπάνιου του. Ο Hubert, ένας Αφρο-Γάλλος μπόξερ και μικροέμπορος ναρκωτικών, φιλοδοξεί να ξεφύγει από το banlieue και να δημιουργήσει μια καλύτερη ζωή για τον εαυτό του. Ωστόσο, το γυμναστήριο πυγμαχίας του καταστράφηκε στις ταραχές. Ο Saïd, ένας νεαρός Βορειοαφρικανός μουσουλμάνος, ενεργεί ως μεσολαβητής μεταξύ του Vinz και του Hubert. Οι τρεις φίλοι είναι σε μια καθημερινή ρουτίνα χωρίς κατεύθυνση και συχνά βρίσκονται υπό αστυνομική επιτήρηση. Μετά από μια συγκέντρωση που διαλύεται από την αστυνομία, ο Vinz αποκαλύπτει ότι ανακάλυψε το περίστροφο 44 Magnum που χάθηκε κατά τη διάρκεια της εξέγερσης. Σχεδιάζει να το χρησιμοποιήσει για να σκοτώσει έναν αστυνομικό αν ο Abdel πεθάνει. Ενώ ο Hubert αποδοκιμάζει, ο Vinz παίρνει κρυφά το όπλο μαζί του. Επισκέπτονται τον Abdel στο νοσοκομείο, αλλά τους απομακρύνει η αστυνομία. Ο Saïd συλλαμβάνεται αφού αρνούνται επιθετικά να φύγουν, αλλά αργότερα αφήνεται ελεύθερος με τη βοήθεια ενός οικείου αστυνομικού.


La Haine 1995

Μια “καυστική” άποψη για τους μετανάστες στην Γαλλία του 1995. Έξυπνο σενάριο όπου τρείς φίλοι, ο Βινζ (Vincent Cassel), ένας νεαρός Εβραίος με επιθετικό ταμπεραμέντο, ο Hubert (Hubert Koundé), ένας Αφρο-Γάλλος μπόξερ και μικροέμπορος ναρκωτικών και ο Saïd (Saïd Taghmaoui), ένας νεαρός Βορειοαφρικανός μουσουλμάνος, συνθέτουν την πιο αντισυμβατική παρέα της εποχής. Ένας Εβραίος, ένας Αφρο-Γάλλος και ένας μουσουλμάνος είναι “αχώριστοι” φίλοι και έρχεται η στιγμή που πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα από την φιλία και τα πιστεύω τους.
Ο Mathieu Kassovitz δίνει τα “ρέστα”, στην πρώτη του ταινία και κάνει γνωστό το θέμα των μεταναστών σε όλο τον κόσμο. Η ταινία ακόμα και 30 χρόνια μετά, είναι “σημείο” αναφοράς για πολλούς σε όλο τον κόσμο.

20 Top Movies


More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/La_Haine


La Haine 1995 photo album


La Haine 1995 La Haine 1995 La Haine 1995 La Haine 1995
La Haine 1995 La Haine 1995