La Femme Nikita Film 1990

Tips:

Το La Femme Nikita, που ονομάζεται επίσης Nikita στη Γαλλία, είναι μια γαλλόφωνη ταινία θρίλερ δράσης του 1990 σε σενάριο και σκηνοθεσία του Luc Besson. Πρωταγωνιστούν οι Anne Parillaud, Marc Duret, Jean-Hugues Anglade, Tchéky Karyo, Jeanne Moreau, Jean Bouise, Jean Reno, Philippe Leroy-Beaulieu, Roland Blanche και Jacques Boudet.
Το Nikita ήταν εμπορικά επιτυχημένο, αλλά έλαβε μικτές κριτικές από κριτικούς. Ανακατασκευάστηκε ως Black Cat (1991) στο Χονγκ Κονγκ, Point of No Return (1993) στο Χόλιγουντ και στο Bollywood ως Kartoos (1999). Δύο αγγλόφωνες τηλεοπτικές σειρές δημιουργήθηκαν βασισμένες στην ταινία, La Femme Nikita (1997–2001) και Nikita (2010–2013).

Story:

Η Νικήτα είναι μια μηδενιστική έφηβη που δεσμεύει τη ζωή της στην αναρχία, τα ναρκωτικά και τη βία. Ένα βράδυ, συμμετέχει στη ληστεία ενός φαρμακείου που ανήκει σε γονείς ενός φίλου. Η ληστεία ξεσπά σε συμπλοκή με την τοπική αστυνομία και οι συνεργοί της σκοτώνονται. Έχοντας σοβαρά συμπτώματα στέρησης, δολοφονεί έναν αστυνομικό. Η Νικήτα συλλαμβάνεται, δικάζεται και καταδικάζεται για φόνο και καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη. Στη φυλακή, κυβερνητικοί αξιωματούχοι προσποιούνται τον θάνατό της, κάνοντάς της να φαίνεται ότι έχει αυτοκτονήσει και την απομακρύνουν από τη φυλακή. Ξυπνά σε ένα δωμάτιο που δεν περιγράφεται, όπου ένας καλοντυμένος, εμφανίσιμος άντρας ονόματι Μπομπ της λέει ότι, αν και επισήμως νεκρή και θαμμένη, βρίσκεται υπό την κράτηση μιας σκιερής κυβερνητικής υπηρεσίας γνωστής ως «το Κέντρο» (πιθανόν μέρος του DGSE). Της δίνεται η επιλογή να γίνει δολοφόνος ή να καταλάβει τη «σειρά 8, οικόπεδο 30», τον ψεύτικο τάφο της. Μετά από κάποια αντίσταση, επιλέγει την πρώτη και σταδιακά αποδεικνύεται μια ταλαντούχα δολοφόνος. Διδάσκεται δεξιότητες Η/Υ, πολεμικές τέχνες και πυροβόλα όπλα. Ένας από τους εκπαιδευτές της, η Amande, τη μεταμορφώνει από μια εκφυλισμένη τοξικομανή σε μια όμορφη μοιραία γυναίκα.. Μετά από έντονη προπόνηση, ξεκινά μια καριέρα ως δολοφόνος, όπου παλεύει να ισορροπήσει τη δουλειά της με την προσωπική της ζωή. Δείχνει ταλέντο σε αυτό και η καριέρα της προοδεύει μέχρι που μια αποστολή σε μια πρεσβεία πάει στραβά.


La Femme Nikita Film 1990

Καλό και πρωτότυπο σενάριο (σενάριο και σκηνοθεσία του Luc Besson), με καλή σκηνοθεσία με νουάρ στοιχεία και Γαλλικό στυλ στην πλοκή και δράση. Αγαπημένος ρόλος-αστραπή ο Victor The Cleaner (Jean Reno). Καραθαρή απόλαυση και καλή διασκέδαση.
Στις 20 Top Movies θα βάλω όμως μόνο το Léon: The Professional 1994.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/La_Femme_Nikita_(film)

Nikita Collection
La Femme Nikita Film 1990 La Femme Nikita Film 1990