James Bond 007: Licence To Kill 1989

Tips:

Το License to Kill είναι μια ταινία δράσης-θρίλερ του 1989, η δέκατη έκτη της σειράς James Bond που παράγεται από την Eon Productions και η δεύτερη και τελευταία ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί ο Timothy Dalton ως ο πράκτορας της MI6 James Bond. Το License to Kill ήταν η πέμπτη και τελευταία ταινία Μποντ σε σκηνοθεσία John Glen, η τελευταία στην οποία συμμετείχε ο Robert Brown ως Μ και η Caroline Bliss ως η Μις Μουνίπενι. Ήταν επίσης το τελευταίο που παρουσίασε το έργο του σεναριογράφου Richard Maibaum, του σχεδιαστή τίτλων Maurice Binder και του παραγωγού Albert R. Broccoli, οι οποίοι πέθαναν όλοι τα επόμενα χρόνια. Πρωταγωνιστούν οι Timothy Dalton, Carey Lowell, Robert Davi, Talisa Soto, Anthony Zerbe, Everett McGill, Frank McRae, Desmond Llewelyn, Robert Brown, Caroline Bliss, Anthony Starke, Grand L. Bush, Benicio del Toro, Alejandro Bracho, Guy De Saint Cyr, Diana Lee-Hsu, Rafer Johnson, David Hedison, Don Stroud, Priscilla Barnes, Cary-Hiroyuki Tagawa, Pedro Armendariz, Wayne Newton, Christopher Neame, Roger Cudney, Jeannine Bisignano, Claudio Brook. Μουσική του Michael Kamen και το Licence to Kill, ερμήνευσε η Gladys Knight.

Story:

Ο Μποντ παραιτείται από την MI6 καθώς καταδιώκει τον βαρόνο των ναρκωτικών Φραντς Σάντσες, ο οποίος έχει διατάξει επίθεση εναντίον του φίλου του Μποντ στη CIA, Φέλιξ Λάιτερ και τη δολοφονία της συζύγου του Φέλιξ μετά τον γάμο τους. Ο Μποντ βοηθά τον Φέλιξ Λάιτερ στη σύλληψη του άρχοντα των ναρκωτικών Φραντς Σάντσες, ο οποίος δραπετεύει και ακρωτηριάζει τον Λάιτερ, σκοτώνοντας τη γυναίκα του. Ο Μποντ ορκίζεται εκδίκηση, αλλά διατάσσεται να επιστρέψει στο καθήκον από τον Μ. Ο Μποντ αρνείται και ο Μ ανακαλεί την άδειά του να σκοτώσει. Αν και επίσημα αφαιρέθηκε το καθεστώς του, ο Μποντ λαμβάνει ανεπίσημα βοήθεια από τον Q. Ο Μποντ ταξιδεύει στο σπίτι του Σάντσες στη Δημοκρατία του Ισθμού και μεταφέρεται στην κύρια βάση και το διυλιστήριο ναρκωτικών, όπου αναγνωρίζεται από έναν από τους άνδρες του Σάντσες και αιχμαλωτίζεται. Ξεφεύγει, καταστρέφοντας το διυλιστήριο και καταδιώκει τον Sanchez, σκοτώνοντάς τον.


James Bond 007: Licence To Kill 1989

Για να δω ΑΠΛΑ την 18η ταινία James Bond 007. Ο Timophy Dalton ΔΕΝ πείθει ξανά. Κλασικό σενάριο με τυπική σκηνοθεσία και πολλές “υπερβολές” σε σκηνές που θυμίζουν παιδικό κόμικ. Ακόμη ένα “τέλος εποχής” και η έλευση του Pierce Brosnan μαζί με περισσότερη δράση.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Licence_to_Kill

James Bond 007 Collection

James Bond 007: Licence To Kill 1989 photo album


James Bond 007: Licence To Kill 1989 James Bond 007: Licence To Kill 1989
James Bond 007: Licence To Kill 1989 James Bond 007: Licence To Kill 1989