James Bond 007: The Living Daylights 1987

Tips:

Το The Living Daylights είναι μια κατασκοπευτική ταινία του 1987, η δέκατη πέμπτη στη σειρά James Bond που παράγεται από την Eon Productions και η πρώτη από τις δύο με πρωταγωνιστή τον Timothy Dalton ως τον φανταστικό πράκτορα της MI6 James Bond. Σε σκηνοθεσία John Glen, ο τίτλος της ταινίας προέρχεται από το διήγημα του Ian Fleming «The Living Daylights», η πλοκή του οποίου αποτελεί επίσης τη βάση της πρώτης πράξης της ταινίας. Ήταν η τελευταία ταινία που χρησιμοποίησε τον τίτλο μιας ιστορίας του Ίαν Φλέμινγκ μέχρι το Casino Royale το 2006. Είναι επίσης η πρώτη ταινία που έχει την Caroline Bliss ως Miss Moneypenny, αντικαθιστώντας τη Lois Maxwell. Η παραγωγή της ταινίας έγινε από τον Albert R. Broccoli, τον θετό του γιό Michael G. Wilson, και συμπαραγωγή από την κόρη του, Barbara Broccoli. Πρωταγωνιστούν οι Timothy Dalton, Maryam d'Abo, Joe Don Baker, Art Malik, John Rhys-Davies, Jeroen Krabbé, Andreas Wisniewski, Thomas Wheatley, Julie T. Wallace, Desmond Llewelyn, Robert Brown, Walter Gotell, Caroline Bliss, Geoffrey Keen, Virginia Hey, John Terry, Nadim Sawalha, John Bowe. Μουσική του John Barry και το The Living Daylights, γράφτηκε από κοινού με τον Pål Waaktaar του νορβηγικού συγκροτήματος ποπ-μουσικής a-ha και ηχογραφήθηκε από το συγκρότημα.

Story:

Ο Μποντ βοηθά στην αποστασία του αξιωματικού της KGB στρατηγού Γκεόργκι Κόσκοφ, τραυματίζοντας μια γυναίκα ελεύθερο σκοπευτή της KGB, την Kara Milovy, τσελίστρια. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του, ο Koskov ισχυρίζεται ότι η παλιά πολιτική της KGB του Smiert Spionam, που σημαίνει Θάνατος στους Κατασκόπους, αναβιώθηκε από τον στρατηγό Λεονίντ Πούσκιν, τον νέο της επικεφαλής. Ο Κόσκοφ στη συνέχεια απάγεται από το ασφαλές σπίτι και ο Μποντ διατάσσεται να σκοτώσει τον Πούσκιν. Ο Bond εντοπίζει τη Milovy και διαπιστώνει ότι είναι η κοπέλα του Koskov και ότι η αποστασία ήταν οργανωμένη. Στη συνέχεια ανακαλύπτει ότι ο Koskov είναι φίλος του εμπόρου όπλων Brad Whitaker. Αφού γνώρισε τον Πούσκιν και προσποιήθηκε τη δολοφονία του, ο Μποντ ερευνά ένα σχέδιο από τον Κόσκοφ και τον Γουίτακερ για υπεξαίρεση κεφαλαίων της KGB και χρήση τους για την αγορά διαμαντιών, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούν για να αγοράσουν ναρκωτικά. Αφού ο Koskov αγοράζει τα ναρκωτικά, ο Bond τα καταστρέφει. Ο Κοσκώφ συλλαμβάνεται στη συνέχεια από τον Πούσκιν, ενώ ο Μποντ σκοτώνει τον Γουίτακερ.


James Bond 007: The Living Daylights 1987

Για να δω μια ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΑ του 007 στην 17η ταινία James Bond. Ο Timophy Dalton ΔΕΝ πείθει. Το σενάριο είναι καλό, αλλά η σκηνοθεσία παραπέμπει σε φθηνή και ψεύτικη περιπέτεια βήτα διαλογής. Θεωρώ ότι ήθελαν να δώσουν ένα πιο διασκεδαστικό στυλ στον χαρακτήρα του James Bond, αλλά με την μέτρια ερμηνεία του Timophy Dalton, βγήκε ένα “τραγελαφικό” αποτέλεσμα. Μια απλή περιπέτεια που είδα μια φορά.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/The_Living_Daylights

James Bond 007 Collection

James Bond 007: The Living Daylights 1987 photo album


James Bond 007: The Living Daylights 1987 James Bond 007: The Living Daylights 1987
James Bond 007: The Living Daylights 1987 James Bond 007: The Living Daylights 1987