James Bond 007: Octopussy 1983

Tips:

Το Octopussy είναι μια κατασκοπευτική ταινία του 1983 και η δέκατη τρίτη στη σειρά James Bond που παρήχθη από την Eon Productions. Είναι το έκτο που πρωταγωνιστεί ο Roger Moore ως πράκτορας της MI6 James Bond. Η σκηνοθεσία του έγινε από τον John Glen και το σενάριο έγραψαν οι George MacDonald Fraser, Richard Maibaum και Michael G. Wilson. Ο τίτλος της ταινίας προέρχεται από ένα διήγημα στη συλλογή διηγημάτων του 1966 Octopussy and The Living Daylights του Ίαν Φλέμινγκ, αν και η πλοκή της ταινίας είναι κυρίως πρωτότυπη. Ωστόσο, περιέχει μια σκηνή προσαρμοσμένη από το διήγημα των Φλαμανδών "The Property of a Lady" (περιλαμβάνεται το 1967 και μεταγενέστερες εκδόσεις των Octopussy και The Living Daylights). Τα γεγονότα του διηγήματος "Octopussy" αποτελούν μέρος του φόντου του χαρακτήρα του τίτλου και διηγούνται από την ίδια στην ταινία. Η παραγωγή του Octopussy έγινε από τους Albert R. Broccoli και Michael G. Wilson. κυκλοφόρησε τέσσερις μήνες πριν από την ταινία που δεν ήταν του Eon Bond Never Say Never Again. Πρωταγωνιστούν οι Roger Moore, Maud Adams, Louis Jourdan, Kristina Wayborn, Kabir Bedi, Steven Berkoff, Vijay Amritraj, David Meyer, Douglas Wilmer, Robert Brown, Walter Gotell, Desmond Llewelyn, Lois Maxwell, Michaela Clavell, Geoffrey Keen, Albert Moses, Bruce Boa, Paul Hardwick, Dermot Crowley, Eva Rueber-Staier. Μουσική του John Barry (επέστρεψε για να κάνει το ένατο Bond score του) και το All Time High ερμηνεύτηκε από την Rita Coolidge.

Story:

Ο Μποντ ερευνά τη δολοφονία του 009, που σκοτώθηκε στο Ανατολικό Βερολίνο ενώ ήταν ντυμένος σαν κλόουν του τσίρκου και κουβαλούσε ένα ψεύτικο αυγό Fabergé. Ένα πανομοιότυπο αυγό εμφανίζεται σε δημοπρασία και ο Μποντ εντοπίζει τον αγοραστή, τον εξόριστο Αφγανό πρίγκιπα Kamal Khan που συνεργάζεται με τον Orlov, έναν αποστάτη Σοβιετικό στρατηγό, ο οποίος επιδιώκει να επεκτείνει τα σοβιετικά σύνορα στην Ευρώπη. Ο Μποντ συναντά την Octopussy, μια πλούσια γυναίκα που ηγείται της λατρείας του Octopus και διατηρεί το ομώνυμο τσίρκο. Ο Μποντ ανακαλύπτει ότι ο Ορλόφ προμήθευε τον Καν με ανεκτίμητους σοβιετικούς θησαυρούς, αντικαθιστώντας τους με αντίγραφα, ενώ ο Καν μεταφέρει λαθραία τις πραγματικές εκδοχές στη Δύση μέσω του θιάσου του τσίρκου της Octopussy. Ο Μποντ διεισδύει στο τσίρκο και διαπιστώνει ότι ο Ορλόφ αντικατέστησε τους σοβιετικούς θησαυρούς με μια πυρηνική κεφαλή που ετοιμαζόταν να εκραγεί σε μια βάση της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Δυτική Γερμανία. Η έκρηξη θα έκανε την Ευρώπη να αναζητήσει αφοπλισμό, με την πεποίθηση ότι η βόμβα ήταν αμερικανική που πυροδοτήθηκε τυχαία, αφήνοντας τα σύνορα της Δύσης ανοιχτά στη σοβιετική εισβολή. Ο Μποντ απενεργοποιεί την κεφαλή και μετά επιστρέφει στην Ινδία, συμμετέχοντας σε μια επίθεση στο παλάτι του Καν.


James Bond 007: Octopussy 1983

Μια βόλτα σε εξωτικά μέρη με την 15η ταινία James Bond 007. Καλό σενάριο, με πολλές μικρές ιστορίες και δεμένη πλοκή. Πολύ δράση, με τον Roger Moore να είναι τζέντλεμαν, με έξυπνες σκηνές και φλεγματικό χιούμορ. Η καλύτερη περιπέτεια 007 μέχρι τώρα.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Octopussy

James Bond 007 Collection

James Bond 007: Octopussy 1983 photo album


James Bond 007: Octopussy 1983 James Bond 007: Octopussy 1983 James Bond 007: Octopussy 1983
James Bond 007: Octopussy 1983 James Bond 007: Octopussy 1983