James Bond 007: Never Say Never Again 1983

Tips:

Το Never Say Never Again είναι μια κατασκοπευτική ταινία του 1983 σε σκηνοθεσία του Irvin Kershner. Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα του Τζέιμς Μποντ Thunderball του 1961 του Ian Fleming, το οποίο με τη σειρά του βασίστηκε σε μια πρωτότυπη ιστορία των Kevin McClory, Jack Whittingham και Fleming. Το μυθιστόρημα είχε προηγουμένως προσαρμοστεί ως η ομώνυμη ταινία του 1965. Το Never Say Never Again είναι η δεύτερη και πιο πρόσφατη ταινία του James Bond που δεν παράγεται από την Eon Productions, τον συνήθη παραγωγό της σειράς Bond, αλλά από την Taliafilm του Jack Schwartzman, και διανεμήθηκε από την Warner Bros. αντί της United Artists. Η εκτελεστική παραγωγή της ταινίας έγινε από τον Kevin McClory, έναν από τους αρχικούς σεναριογράφους της ιστορίας Thunderball. Ο ΜακΚλόρι είχε διατηρήσει τα δικαιώματα γυρισμάτων του μυθιστορήματος μετά από μια μακρά δικαστική μάχη που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1960. Πρωταγωνιστούν οι Sean Connery, Klaus Maria Brandauer, Max von Sydow, Barbara Carrera, Kim Basinger, Bernie Casey, Alec McCowen, Edward Fox και Rowan Atkinson. Μουσική του Michel Legrand και το For Your Eyes Only ερμηνεύτηκε από την Lani Hall, μετά την Bonnie Tyler που αντιπαθούσε το τραγούδι και είχε αρνηθεί απρόθυμα.

Story:

Αφού ο πράκτορας της MI6 Τζέιμς Μποντ αποτυγχάνει σε μια άσκηση ρουτίνας, ο προϊστάμενός του Μ τον διατάζει να πάει σε μια κλινική έξω από το Λονδίνο για να επανέλθει εάν είναι σε φόρμα. Ο Μποντ βλέπει την νοσοκόμα Fatima Blush να χτυπά έναν ασθενή σε ένα κοντινό δωμάτιο. Το πρόσωπο του άντρα είναι δεμένο και αφού η Μπλους τελειώσει τον ξυλοδαρμό της, χρησιμοποιεί ένα μηχάνημα που σαρώνει το μάτι του. Η Μπλους στέλνει τον δολοφόνο Lippe να τον σκοτώσει στο γυμναστήριο της κλινικής. Ο Bond σκοτώνει τον Lippe σε μια μάχη που καταστρέφει πολλά από τα έπιπλα και τον εξοπλισμό της κλινικής. Ο Μ αναστέλλει τον Bond από την ενεργό υπηρεσία. Ο Blush εργάζεται για τη SPECTRE, μια εγκληματική οργάνωση που διευθύνεται από τον Ernst Stavro Blofeld. Ο πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών Τζακ Πετάτσι, έχει υποβληθεί σε επέμβαση στο δεξί του μάτι για να ταιριάζει με το μοτίβο του αμφιβληστροειδούς του Προέδρου των ΗΠΑ, το οποίο χρησιμοποιεί για να παρακάμψει την ασφάλεια στον σταθμό RAF Swadley, μια αμερικανική στρατιωτική βάση στην Αγγλία. Ενώ το κάνει αυτό, αντικαθιστά τις εικονικές κεφαλές δύο πυραύλων κρουζ AGM-86B με ζωντανές πυρηνικές κεφαλές. Στη συνέχεια, το SPECTER κλέβει τις κεφαλές, σκοπεύοντας να εκβιάσει δισεκατομμύρια δολάρια από τις κυβερνήσεις του ΝΑΤΟ. Ο Blush δολοφονεί τον Petachi προκαλώντας το αυτοκίνητό του να τρακάρει και να εκραγεί, καλύπτοντας τα ίχνη του SPECTRE.


James Bond 007: Never Say Never Again 1983

Για να πω αντίο στον γερόλυκο Sean Connery στην 14η ταινία James Bond 007. Ένα τελευταίο ένσημο για τον Sean Connery, στην 7η συμμετοχή του ως James Bond. Απαράδεκτος ο παπούς με περούκα και η γλάστρα Κιμ Μπάσιντζερ. Ο Ρόουαν Άτκινσον κλέβει την παράσταση.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Never_Say_Never_Again

James Bond 007 Collection

James Bond 007: Never Say Never Again 1983 photo album


JJames Bond 007: Never Say Never Again 1983 James Bond 007: Never Say Never Again 1983 James Bond 007: Never Say Never Again 1983
James Bond 007: Never Say Never Again 1983 James Bond 007: Never Say Never Again 1983