James Bond 007: For Your Eyes Only 1981

Tips:

Το For Your Eyes Only είναι μια κατασκοπευτική ταινία του 1981 σε σκηνοθεσία John Glen (στο μεγάλου μήκους σκηνοθετικό του ντεμπούτο) και παραγωγή Albert R. Broccoli. Η δωδέκατη ταινία του franchise του James Bond παραγωγής Eon Productions, For Your Eyes Only γράφτηκε από τους Richard Maibaum και Michael G. Wilson, βασισμένη σε δύο διηγήματα του Ian Fleming "For Your Eyes Only" και "Risico". Οι τοποθεσίες γυρισμάτων περιελάμβαναν την Ελλάδα, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ υποβρύχια πλάνα γυρίστηκαν στις Μπαχάμες. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Roger Moore ως ο φανταστικός πράκτορας της MI6 James Bond και συμπρωταγωνιστούν οι Carole Bouquet, Chaim Topol, Lynn-Holly Johnson, Julian Glover, Cassandra Harris, Michael Gothard, Jill Bennett, Jack Hedley, Walter Gotell, James Villiers, Desmond Llewelyn, Lois Maxwell, John Wyman, John Hollis. Μουσική του Bill Conti και το For Your Eyes Only ερμηνεύτηκε από την Sheena Easton.

Story:

Μετά τη βύθιση ενός βρετανικού κατασκοπευτικού σκάφους, ένας θαλάσσιος αρχαιολόγος, ο Sir Timothy Havelock, αναλαμβάνει να ανακτήσει το σύστημα επικοινωνίας του Automatic Targeting Attack Communicator (ATAC) πριν το κάνουν οι Ρώσοι. Αφού ο Χάβελοκ δολοφονείται από τον Γκονζάλες, έναν Κουβανό δολοφόνο, ο Μποντ διατάσσεται να μάθει ποιος προσέλαβε τον Γκονζάλες. Κατά την έρευνα, ο Μποντ συλλαμβάνεται, αλλά ο Γκονζάλες σκοτώνεται στη συνέχεια από την κόρη του Χάβελοκ, Μελίνα, και αυτή και ο Μποντ δραπετεύουν. Ο Μποντ αναγνωρίζει τον Εμίλ Λεοπόλντ Λόκ και τον ακολουθεί στην Ιταλία και συναντά τον επαφή του, Λουίτζι Φεράρα και έναν Έλληνα επιχειρηματία και πληροφοριοδότη, τον Άρη Κριστάτο. Ο Kristatos λέει στον Bond ότι ο Locque απασχολείται από τον Milos Columbo, τον πρώην συνεργάτη του Kristatos στο οργανωμένο έγκλημα. Μετά τη δολοφονία της Ferrara - και τα στοιχεία δείχνουν τον Columbo - ο Bond συλλαμβάνεται από άνδρες που εργάζονται για τον Columbo. Στη συνέχεια, ο Columbo εξηγεί ότι ο Locque προσλήφθηκε στην πραγματικότητα από τον Kristatos, ο οποίος εργάζεται για την KGB για να ανακτήσει το ATAC. Ο Μποντ και η Μελίνα ανακτούν το ATAC αλλά αιχμαλωτίζονται από τον Κριστάτο. Διαφεύγουν και ακολουθούν τον Κριστάτο στην Ελλάδα, όπου σκοτώνεται και το ATAC καταστρέφεται από τον Μποντ.


James Bond 007: For Your Eyes Only 1981

Ο 007 ξαναπατά στη γη στην 13η ταινία James Bond. Πιο συναισθηματικός και γήινος και λιγότερο σεξιστής. Επιτέλους καλές σκηνές καταδίωξης και λίγη δράση. Μια καλή περιπέτεια.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/For_Your_Eyes_Only_(film)

James Bond 007 Collection

James Bond 007: For Your Eyes Only 1981 photo album


James Bond 007: For Your Eyes Only 1981 James Bond 007: For Your Eyes Only 1981 James Bond 007: For Your Eyes Only 1981
James Bond 007: For Your Eyes Only 1981 James Bond 007: For Your Eyes Only 1981