James Bond 007: Moonraker 1979

Tips:

Το Moonraker είναι μια κατασκοπευτική ταινία του 1979, η ενδέκατη στη σειρά του James Bond που παράγεται από την Eon Productions και η τέταρτη με πρωταγωνιστή τον Roger Moore ως τον φανταστικό πράκτορα της MI6 James Bond. Η τρίτη και τελική ταινία της σειράς που θα σκηνοθετηθεί από τον Lewis Gilbert σε παραγωγή του Albert R. Broccoli. Η ιστορία προοριζόταν από τον συγγραφέα Ian Fleming να γίνει ταινία ακόμη και πριν ολοκληρώσει το μυθιστόρημα το 1954 και βασίστηκε σε ένα χειρόγραφο σεναρίου που είχε επινοήσει νωρίτερα. Οι παραγωγοί της ταινίας είχαν αρχικά την πρόθεση να κάνουν το For Your Eyes Only, αλλά επέλεξαν το Moonraker λόγω της ανόδου του είδους επιστημονικής φαντασίας στον απόηχο του φαινομένου Star Wars. Τα γυρίσματα έγιναν κυρίως στη Γαλλία και σε άλλες τοποθεσίες στην Ιταλία, τη Βραζιλία, τη Γουατεμάλα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρωταγωνιστούν οι Roger Moore, Lois Chiles, Michael Lonsdale, Corinne Cléry, Geoffrey Keen, Richard Kiel, Lois Maxwell, Desmond Llewelyn, Bernard Lee, Emily Bolton, Toshiro Suga, Anne Lonnberg, Jean-Pierre Castaldi, Blanche Ravalec, Michael Marshall, Leila Shenna, Irka Bochenko, Nicholas Arbez, Walter Gotell. Μουσική του John Barry και το Moonraker ήταν η τρίτη από τις τρεις ταινίες του Μποντ για τις οποίες το θεματικό τραγούδι ερμήνευσε η Shirley Bassey (μετά τα Goldfinger και Diamonds Are Forever). Ο Frank Sinatra θεωρήθηκε αρχικά για τα φωνητικά και ρωτήθηκε η Kate Bush, αλλά εκείνη αρνήθηκε.

Story:

Ένα δανεικό διαστημικό λεωφορείο της Drax Industries Moonraker υφίσταται αεροπειρατεία και ο Μποντ διατάσσεται να ερευνήσει. Ο Μποντ συναντά τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Hugo Drax και έναν από τους επιστήμονες του Drax, την Dr. Holly Goodhead. Ο Μποντ ακολουθεί το μονοπάτι στη Βενετία, όπου διαπιστώνει ότι ο Ντραξ παράγει ένα νευρικό αέριο θανατηφόρο για τον άνθρωπο, αλλά αβλαβές για τα ζώα. Ο Μποντ ξανασυναντά την Γκούντχεντ και ανακαλύπτει ότι είναι πράκτορας της CIA. Ο Μποντ ταξιδεύει στον Αμαζόνιο αναζητώντας την ερευνητική εγκατάσταση του Ντράξ, όπου και συλλαμβάνεται. Αυτός και η Goodhead παίρνουν την θέση των πιλότων σε ένα από τα έξι διαστημικά λεωφορεία που στέλνονται από τον Drax σε έναν κρυφό διαστημικό σταθμό. Εκεί ο Μποντ ανακαλύπτει ότι ο Ντραξ σχεδιάζει να καταστρέψει όλη την ανθρώπινη ζωή εκτοξεύοντας πενήντα σφαίρες που περιέχουν την τοξίνη στην ατμόσφαιρα της Γης. Ο Bond και η Goodhead απενεργοποιούν το ραντάρ που κρύβει τον σταθμό από τη Γη και οι ΗΠΑ στέλνουν μια διμοιρία πεζοναυτών σε ένα στρατιωτικό διαστημικό λεωφορείο. Κατά τη διάρκεια της μάχης, ο Μποντ σκοτώνει τον Ντράξ και ο σταθμός του καταστρέφεται.


James Bond 007: Moonraker 1979

Ο James Bond στο διάστημα. Πολύ προχωρημένο (για την εποχή του) κατασκοπικό σενάριο και ίσως λίγο προφητικό, καθώς “φωτογραφίζει” ένα πλούσιο που κατασκευάζει διαστημόπλοια. Το είδα σαν μια περιπέτεια στο διάστημα. Τα εφέ είναι μέτρια και η δράση πολύ αργή με τον Roger Moore να είναι περισσότερο τζέντλεμαν και λιγότερο δραστήριος. Ξεχωρίζει και πάλι η ερμηνεία του Richard Kiel ως Σαγόνια.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Moonraker_(film)

James Bond 007 Collection

James Bond 007: Moonraker 1979 photo album


James Bond 007: Moonraker 1979 James Bond 007: Moonraker 1979 James Bond 007: Moonraker 1979
James Bond 007: Moonraker 1979 James Bond 007: Moonraker 1979