James Bond 007: Live And Let Die 1973

Tips:

Το Live and Let Die είναι μια κατασκοπευτική ταινία του 1973. Είναι η όγδοη ταινία της σειράς James Bond που παράγεται από την Eon Productions και η πρώτη στην οποία πρωταγωνιστεί ο Roger Moore ως ο φανταστικός πράκτορας της MI6 James Bond. Η σκηνοθεσία έγινε από τον Guy Hamilton και η παραγωγή των Albert R. Broccoli και Harry Saltzman, ενώ ο Tom Mankiewicz έγραψε το σενάριο. Αν και οι παραγωγοί είχαν προσεγγίσει τον Sean Connery για να επιστρέψει μετά το Diamonds Are Forever (1971), αυτός αρνήθηκε και η αναζήτηση ενός νέου ηθοποιού οδήγησε στον Roger Moore. Πρωταγωνιστούν οι Roger Moore, Yaphet Kotto, Jane Seymour, Clifton James, Julius W. Harris, Geoffrey Holder, David Hedison, Gloria Hendry, Bernard Lee, Lois Maxwell. Μουσική του George Martin και το Live and Let Die γράφτηκε από τον Paul McCartney μαζί με τη σύζυγό του Linda και ερμηνεύτηκε από το γκρουπ τους Wings.

Story:

Τρεις πράκτορες της MI6 σκοτώνονται κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες μέσα σε 24 ώρες στα κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, στη Νέα Ορλεάνη και στο μικρό έθνος της Καραϊβικής San Monique, ενώ παρακολουθούν τις επιχειρήσεις του δικτάτορα του νησιού, Dr. Kananga. Ο Τζέιμς Μποντ, πράκτορας 007, στέλνεται στη Νέα Υόρκη για έρευνα. Ο Kananga βρίσκεται επίσης στη Νέα Υόρκη, όπου επισκέπτεται τα Ηνωμένα Έθνη. Μετά την άφιξη του Μποντ, ο οδηγός του πυροβολείται από τον Γουίσπερ, έναν από τους άνδρες του Κανάνγκα, ενώ πηγαίνει τον Μποντ στον Φέλιξ Λέιτερ της CIA. Ο Μποντ παραλίγο να σκοτωθεί στο αυτοκινητιστικό δυστύχημα που ακολούθησε. Η υπόθεση οδηγεί τον Μποντ στο Χάρλεμ όπου συναντά τον Mr. Big, ένα αφεντικό μαφίας που διευθύνει μια αλυσίδα εστιατορίων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ο Μποντ και η CIA δεν καταλαβαίνουν γιατί ο πιο ισχυρός μαύρος γκάνγκστερ στη Νέα Υόρκη συνεργάζεται με έναν ασήμαντο αρχηγός του νησιού. Ο Μποντ συναντά την Solitaire, μια όμορφη αναγνώστρια ταρώ που έχει τη δύναμη του Obeah και μπορεί να δει τόσο το μέλλον όσο και τα απομακρυσμένα γεγονότα στο παρόν. Ο κύριος Μπιγκ απαιτεί από τους κολλητούς του να σκοτώσουν τον Μποντ, αλλά ο Μποντ δραπετεύει με τη βοήθεια του πράκτορα της CIA Στράτερ. Ο Μποντ πετάει στο Σαν Μονίκ, όπου γνωρίζει τη Ρόζι Κάρβερ, μια τοπική πράκτορα της CIA. Συναντώνται με τον σύμμαχο του Μποντ, τον Κουάρελ Τζούνιορ, ο οποίος τους μεταφέρει με βάρκα κοντά στο σπίτι της Solitaire. Όταν ο Μποντ υποπτεύεται ότι η Ρόζι είναι διπλή πράκτορας της Κανάνγκα, η Ρόζι προσπαθεί να δραπετεύσει αλλά σκοτώνεται από απόσταση από τον Κανάνγκα. Στη συνέχεια, ο Μποντ χρησιμοποιεί μια τράπουλα ταρώ που δείχνουν μόνο το "The Lovers" για να ξεγελάσει τη Solitaire ώστε να πιστέψει ότι η μοίρα είναι προορισμένη για αυτούς και ο Μποντ την σαγηνεύει. Έχοντας χάσει την παρθενιά της και ως εκ τούτου την ικανότητά της να προλέγει το μέλλον, η Solitaire συνειδητοποιεί ότι θα τη σκότωνε ο Κανάνγκα, οπότε συμφωνεί να συνεργαστεί με τον Μποντ. Θυμωμένος με την Πασιέντζα που έκανε σεξ με τον Μποντ και έχασε την ικανότητά της να διαβάζει κάρτες ταρώ, ο Κανάνγκα την παραδίδει στον βαρόνο Σαμέντι για να τη θυσιάσει. Οι κολλητοί του Kananga, ο μονόχειρας Tee Hee και ο Adam, αφήνουν τον Bond για να τον φάνε οι κροκόδειλοι στο αγρόκτημά του στο Deep South backwoods. Ο Μποντ δραπετεύει τρέχοντας κατά μήκος της πλάτης των ζώων και αφού έβαλε φωτιά στο εργαστήριο ναρκωτικών, κλέβει ένα ταχύπλοο και δραπετεύει, καταδιωκόμενος από τους άνδρες του Kananga υπό την εντολή του Adam, καθώς και από τον σερίφη J.W. Pepper και την αστυνομία της πολιτείας της Λουιζιάνα. Οι περισσότεροι διώκτες ναυαγούν ή μένουν πίσω και ο Άνταμ σκοτώνεται.
Ο Μποντ ταξιδεύει στο Σαν Μονίκ και με τη βοήθεια του Κουάρελ Τζούνιορ στήνει χρονομετρημένα εκρηκτικά σε όλα τα χωράφια με παπαρούνες. Σώζει την Solitaire από τη θυσία βουντού και ρίχνει τον Σαμέντι σε ένα φέρετρο με δηλητηριώδη φίδια. Ο Kananga συλλαμβάνει και τους δύο και τους κατεβάζει σε μια δεξαμενή με καρχαρίες. Ωστόσο, ο Bond δραπετεύει και αναγκάζει τον Kananga να καταπιεί ένα σφαιρίδιο συμπιεσμένου αερίου που χρησιμοποιείται σε όπλα καρχαρία, προκαλώντας το σώμα του να φουσκώσει και να εκραγεί. Ο Λάιτερ βάζει τον Μποντ και την Solitaire σε ένα τρένο που φεύγει από τη χώρα. Ο Tee Hee επιβιβάζεται κρυφά και προσπαθεί να σκοτώσει τον Μποντ, αλλά ο Μποντ κόβει τα καλώδια του προσθετικού του βραχίονα και τον πετάει έξω από το παράθυρο. Καθώς η ταινία τελειώνει, ένας γελαστός Samedi αποκαλύπτεται ότι “κουρνιάζει” στο μπροστινό μέρος του τρένου.


James Bond 007: Live And Let Die 1973

Ο νέος James Bond στην 9η ταινία 007, σίγουρα δίνει την φινέτσα του Άγγλου σερ. Νέος αέρας και στυλ από τον Roger Moore, περισσότερο σαγηνευτικός και λιγότερο πράκτορας δράσης. Καλό σενάριο με πολύ δράση και πλοκή με αρκετό χιούμορ.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Live_and_Let_Die_(film)

James Bond 007 Collection

James Bond 007: Live And Let Die 1973 photo album


James Bond 007: Live And Let Die 1973 James Bond 007: Live And Let Die 1973
James Bond 007: Live And Let Die 1973 James Bond 007: Live And Let Die 1973