James Bond 007: You Only Live Twice 1967

Tips:

Το You Only Live Twice είναι μια κατασκοπευτική ταινία του 1967 και η πέμπτη της σειράς James Bond που παράγεται από την Eon Productions, με πρωταγωνιστή τον Sean Connery ως τον φανταστικό πράκτορα της MI6 James Bond. Παραγωγή από τους Harry Saltzman και Albert R. Broccoli. Είναι η πρώτη ταινία Μποντ που σκηνοθέτησε ο Lewis Gilbert, ο οποίος αργότερα σκηνοθέτησε την ταινία The Spy Who Loved Me (1977) και Moonraker (1979), με πρωταγωνιστή και στις δύο τον Roger Moore. Το σενάριο γράφτηκε από τον Roald Dahl και είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του 1964 του Ian Fleming με το ίδιο όνομα. Είναι η πρώτη ταινία του Τζέιμς Μποντ που απέρριψε το μεγαλύτερο μέρος της πλοκής του Φλέμινγκ, χρησιμοποιώντας μόνο μερικούς χαρακτήρες και τοποθεσίες από το βιβλίο ως φόντο για μια εντελώς νέα ιστορία. Πρωταγωνιστούν οι Sean Connery, Akiko Wakabayashi, Tetsurō Tamba, Mie Hama, Nikki van der Zyl, Karin Dor, Lois Maxwell, Desmond Llewelyn, Charles Gray, Bernard Lee, Donald Pleasence. Μουσική του John Barry και το You Only Live Twice από την Nancy Sinatra.

Story:

Ο 007 αποστέλλεται στην Ιαπωνία για να ερευνήσει την κλοπή του αμερικανικού διαστημικού σκάφους Τζέμινι Jupiter 16 από ένα αγνώστου ταυτότητας διαστημόπλοιο. Κατά την άφιξή του, ο Μποντ έρχεται σε επαφή με τον Άκι, βοηθό του ηγέτη των μυστικών υπηρεσιών της Ιαπωνίας Τίγρη Τανάκα. Ο Μποντ διαπίστωσε ότι ο εγκέφαλος πίσω από την αεροπειρατεία είναι ο Νούμερο Ένα της SPECTRE, ο Ernst Stavro Blofeld, σε συνδυασμό με τον Osato, έναν τοπικό βιομήχανο. Ο Μποντ ακολουθεί το μονοπάτι προς τα κεντρικά γραφεία και το διαστημικό λιμάνι του Μπλόφελντ, ενώ το διαστημόπλοιο Bird One επιτίθεται σε μια σοβιετική κάψουλα. Ο Μπλόφελντ εξηγεί στον Μποντ ότι το σχέδιο του είναι να προσποιηθεί ότι το Bird One είναι εχθρικό διαστημόπλοιο για να μεταμορφώσει τον Ψυχρό Πόλεμο σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τα στρατεύματα νίντζα του Τανάκα επιτίθενται στο νησί, ενώ ο Μποντ καταφέρνει να αποσπάσει την προσοχή του Μπλόφελντ και να δημιουργήσει μια εκτροπή που του επιτρέπει να ανοίξει την καταπακτή, αφήνοντας μέσα τους νίντζα. Κατά τη διάρκεια της μάχης, ο Osato σκοτώνεται από τον Blofeld, ο οποίος ενεργοποιεί το σύστημα αυτοκαταστροφής της βάσης και δραπετεύει. Ο Bond, η Kissy, ο Tanaka και οι επιζώντες νίντζα δραπετεύουν μέσα από τη σήραγγα της σπηλιάς πριν εκραγεί και σώζονται από υποβρύχιο.


James Bond 007: You Only Live Twice 1967

Ο Sean Connery απλά μας τελείωσε. Καλό σενάριο και με την σκηνοθεσία-μοντάζ να παίρνουν τον δρόμο τους. Η πλοκή και η δράση δεν έφτασαν ποτέ στα επίπεδα μιας καλής περιπέτειας και ο Sean Connery είναι καλός στο The Man Who Would Be King (1972).



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/You_Only_Live_Twice_(film)

James Bond 007 Collection

James Bond 007: You Only Live Twice 1967 photo album


James Bond 007: You Only Live Twice 1967 James Bond 007: You Only Live Twice 1967
James Bond 007: You Only Live Twice 1967 James Bond 007: You Only Live Twice 1967