James Bond 007: Thunderball 1965

Tips:

Το Thunderball είναι μια κατασκοπευτική ταινία του 1965 και η τέταρτη από τη σειρά James Bond παραγωγής Eon Productions, με πρωταγωνιστή τον Sean Connery ως τον φανταστικό πράκτορα της MI6 James Bond. Είναι μια προσαρμογή του ομώνυμου μυθιστορήματος του 1961 του Ian Fleming, το οποίο με τη σειρά του βασίστηκε σε ένα πρωτότυπο σενάριο του Jack Whittingham που επινοήθηκε από μια ιστορία που συνελήφθη από τους Kevin McClory, Whittingham και Fleming. Ήταν η τρίτη και τελευταία ταινία του Μποντ που σκηνοθέτησε ο Terence Young, με το σενάριο των Richard Maibaum και John Hopkins. Πρωταγωνιστούν οι Sean Connery, Claudine Auger, Adolfo Celi, Luciana Paluzzi, Rik Van Nutter, Guy Doleman, Molly Peters, Martine Beswick, Bernard Lee, Lois Maxwell (Moneypenny), Desmond Llewelyn (Q), Earl Cameron, Rose Alba, Edward Underdown, Reginald Beckwith, Maryse Guy Mitsouko, Anthony Dawson και Paul Stassino (François Derval is a French Air Force pilot). Μουσική του John Barry και το Thunderball (Main Title) από τον Tom Jones.

Story:

Ο Μποντ ερευνά την αεροπειρατεία ενός Avro Vulcan φορτωμένου με δύο ατομικές βόμβες, το οποίο είχε ληφθεί από το SPECTRE. Η οργάνωση απαιτεί λύτρα για την επιστροφή των βομβών. Ο Μποντ πάει στις Μπαχάμες, όπου συναντά τον ομόλογό του και φίλο της CIA, Φέλιξ Λέιτερ. Το ζευγάρι υποπτεύεται έναν πλούσιο playboy, τον Emilio Largo, ο οποίος σύντομα ανακαλύπτεται ότι είναι ο Νούμερο Δύο του SPECTRE και τον διέταξε ο μυστικός Νούμερο Ένα να διευθύνει την επιχείρηση. Ο Μποντ συναντά την Ντόμινο και μαθαίνει ότι είναι η ερωμένη του Λάργκο όταν επισκέπτεται ένα τοπικό καζίνο. Συναντά τον μηχανικό της MI6 Q, για να λάβει εξοπλισμό για να βοηθήσουν στην εύρεση των βομβών, συμπεριλαμβανομένης μιας υποβρύχιας υπέρυθρης κάμερας και μιας μικροσκοπικής υποβρύχιας αναπνευστικής συσκευής. Ερευνώντας το πλοίο του Largo, Disco Volante, παρατηρεί μια υποβρύχια καταπακτή από κάτω του, που τον ιντριγκάρει.
Ο Μπόντ θα ψάξει την περιοχή γύρω από το γιοτ του και μετά την περιοχή όπου πιστεύουν ότι το γιοτ μπορεί να ταξίδεψε. Αφού βρήκαν το αεροπλάνο - αλλά χωρίς τις πυρηνικές συσκευές. Υποψιαζόμενοι ότι οι βόμβες μεταφέρθηκαν στην περιοχή, ο Bond και ο Leiter αναζητούν το Vulcan και το βρίσκουν καμουφλαρισμένο κάτω από το νερό, μαζί με τα πτώματα των μελών του πληρώματος και του Palazzi. Επιστρέφοντας στο νησί, ο Μποντ αποκαλύπτει στην Ντόμινο ότι ο αδερφός της σκοτώθηκε από τον Λάργκο και τη βάζει να τον βοηθήσει να ψάξει το Disco Volante. Ωστόσο, ο Λάργκο την πιάνει στα πράσα και τη φυλακίζει. Εν τω μεταξύ, ο Μποντ αντικαθιστά έναν από τους άντρες του Λάργκο καθώς το SPECTER ετοιμάζεται να μετακινήσει τις βόμβες και καταφέρνει να μάθει πού μεταφέρεται, πριν τον ανακαλύψουν και τον αφήσουν πίσω. Επανενωμένοι με τον Λέιτερ, το ζευγάρι βάζει την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ και το Ναυτικό των ΗΠΑ να αναχαιτίσουν το πλήρωμα της Disco Volante και να ανακτήσουν μια από τις βόμβες σε μια υποβρύχια μάχη. Ο Μποντ καταδιώκει το Λάργκο που αρπάζει το Disco Volante καθώς ρίχνει το πίσω μισό για να γίνει υδροπτέρυγο για να ξεφύγει. Ο Μποντ ανεβαίνει στο κατάστρωμα και στέλνει το Disco Volante εκτός ελέγχου, ενώ νικά τους άντρες του Largo. Σε μια ειρωνική ανατροπή, ο Largo κερδίζει το πάνω χέρι και είναι έτοιμος να πυροβολήσει τον Μποντ όταν η Ντόμινο σκοτώνει τον Largo με ψαροτούφεκο σε εκδίκηση, αφού ο μισθωμένος πυρηνικός φυσικός του Λάντισλαβ Κούτζε την ελευθερώνει. Το τρίο εγκαταλείπει γρήγορα το Disco Volante μόλις πριν από την καταστροφή του, οπότε ο Kutze εξαφανίζεται και ο Bond με την Domino ανασύρονται από ένα αεροπλάνο με το σύστημα Fulton.


James Bond 007: Thunderball 1965

Για να εκτιμήσω τις ΤΟΤΕ (1965) ταινίες δράσης-κατασκοπίας. Ο Sean Connery στην 4η ταινία 007 φαίνεται ήδη γερασμένος. Καλό σενάριο και με την σκηνοθεσία να καλυτερεύει. Εντυπωσιακά γκάτζετ για την εποχή του, αλλά μάλλον το πρόχειρο μοντάζ αδίκησε την ταινία και το αποτέλεσμα ήταν μια μέτρια περιπέτεια.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Thunderball_(film)

Ελληνική συμμετοχή: Paul Stassino

James Bond 007 Collection

James Bond 007: Thunderball 1965 photo album


James Bond 007: Thunderball 1965 James Bond 007: Thunderball 1965
James Bond 007: Thunderball 1965