James Bond 007: Goldfinger 1964

Tips:

Το Goldfinger είναι μια κατασκοπευτική ταινία του 1964 και η τρίτη δόση της σειράς James Bond που παράγεται από την Eon Productions, με πρωταγωνιστή τον Sean Connery ως τον φανταστικό πράκτορα της MI6 James Bond. Βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1959 του Ίαν Φλέμινγκ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης η Honor Blackman ως Pussy Galore και ο Gert Fröbe ως ο χαρακτήρας του τίτλου Auric Goldfinger, μαζί με τη Shirley Eaton ως την άτυχη Jill Masterson. Η παραγωγή του Goldfinger έγινε από τους Albert R. Broccoli και Harry Saltzman και ήταν η πρώτη από τις τρείς ταινίες Bond που σκηνοθέτησε ο Guy Hamilton. Πρωταγωνιστούν οι Sean Connery, Honor Blackman, Gert Fröbe, Shirley Eaton, Tania Mallet, Harold Sakata, Bernard Lee, Martin Benson, Cec Linder, Austin Willis, Lois Maxwell (Moneypenny), Bill Nagy και Desmond Llewelyn (Q). Μουσική του John Barry και το Goldfinger από την Shirley Bassey.

Story:

Ο Μποντ διατάσσεται να παρατηρήσει τον έμπορο χρυσού Auric Goldfinger, αποσπώντας την προσοχή της γυναίκας συνεργού του, η οποία αργότερα σκοτώνεται από τον Κορεάτη υπηρέτη του Oddjob. Στη συνέχεια, ο Bond λαμβάνει εντολή να ερευνήσει την επιχείρηση λαθρεμπορίου χρυσού του Goldfinger και οδηγεί τον έμπορο στην Ελβετία. Ο Μποντ αιχμαλωτίζεται και ο Goldfinger τον μεταφέρει στη φάρμα του στο Κεντάκι. Ο Μποντ δραπετεύει και παρακολουθήσει τη συνάντηση του Γκόλντφινγκερ με τους Αμερικανούς μαφιόζους, να παρουσιάζει στους γκάνγκστερ τα σχέδιά του να ληστέψει το Φορτ Νοξ χρησιμοποιώντας υλικά που του έχουν μεταφέρει λαθραία και αργότερα τους σκοτώνει. Ο Μποντ ξανασυλλαμβάνεται αφού άκουσε τις λεπτομέρειες της επιχείρησης, αλλά στη συνέχεια αποπλανεί την Pussy Galore, την ιδιωτική πιλότο του Goldfinger, και την πείθει να ενημερώσει τις αμερικανικές αρχές. Ο ιδιωτικός στρατός του Goldfinger εισβάλλει στο Fort Knox και έχει πρόσβαση στο θησαυροφυλάκιο, όπου ο Bond πολεμά και σκοτώνει τον Oddjob, ενώ τα αμερικανικά στρατεύματα μάχονται με τον στρατό του Goldfinger έξω. Το αεροπλάνο του Μποντ καταλαμβάνεται από τον Γκόλντφινγκερ, αλλά ο Μποντ παλεύει μαζί του και πυροβολεί έξω από ένα παράθυρο, δημιουργώντας μια εκρηκτική αποσυμπίεση, σκοτώνοντας τον Γκόλντφινγκερ.


James Bond 007: Goldfinger 1964

Ο Sean Connery στην 3η ταινία 007 στο ίδιο μοτίβο. Ποιο γυναικάς και ακαταμάχητος, αλλά με αυτό το στυλ ήδη άρχισε να με κουράζει.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Goldfinger_(film)

James Bond 007 Collection

James Bond 007: Goldfinger 1964 photo album


James Bond 007: Goldfinger 1964 James Bond 007: Goldfinger 1964
James Bond 007: Goldfinger 1964