James Bond 007: From Russia With Love 1963

Tips:

Το From Russia with Love είναι μια κατασκοπευτική ταινία του 1963 και η δεύτερη στη σειρά James Bond που παρήχθη από την Eon Productions, καθώς και ο δεύτερος ρόλος του Sean Connery ως πράκτορας MI6 007 James Bond. Η σκηνοθεσία της ταινίας έγινε από τον Terence Young, σε παραγωγή των Albert R. Broccoli και Harry Saltzman και σε σενάριο των Richard Maibaum και Johanna Harwood, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ian Fleming του 1957 From Russia, with Love. Πρωταγωνιστούν οι Sean Connery, Pedro Armendáriz, Lotte Lenya, Robert Shaw, Bernard Lee, Daniela Bianchi, Eunice Gayson, Walter Gotell, Francis de Wolff, Vladek Sheybal, Nadja Regin, Lois Maxwell (as Miss Moneypenny), Aliza Gur, Martine Beswick και George Pastell. Το From Russia With Love είναι η πρώτη ταινία Μποντ στη σειρά με τον John Barry ως τον κύριο συνθέτη του soundtrack. Το θεματικό τραγούδι συνέθεσε ο Lionel Bart και τραγούδησε ο Matt Monro.

Story:

Ο ειδικός σχεδιαστής της SPECTRE, Kronsteen, γνωστός ως "Number Five", κατόπιν εντολής του Number One της οργάνωσης, επινοεί μια συνωμοσία για να κλέψει μια κρυπτογραφική συσκευή Lektor από τους Σοβιετικούς και να τους την πουλήσει, ενώ εκδικείται τον Bond για τη δολοφονία του πράκτορά τους Dr. No. Η πρώην πράκτορας της SMERSH, Rosa Klebb, Νούμερο Τρία του SPECTRE, είναι επικεφαλής της αποστολής. Επιστρατεύει τον Ντόναλντ «Κόκκινο» Γκραντ ως δολοφόνο και την Τατιάνα Ρομάνοβα, υπάλληλο κρυπτογράφησης στο σοβιετικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, ως το δόλωμα. Ο Μποντ ταξιδεύει στην Τουρκία και συναντά τον Αλί Κερίμ Μπέη, τον αξιωματικό της MI6 στην Τουρκία. Αποκτούν το Λέκτορ και οι τρεις δραπετεύουν με τη συσκευή στο Orient Express. Ωστόσο, τους ακολουθεί ο Γκραντ, ο οποίος σκοτώνει τον Κερίμ Μπέη και έναν σοβιετικό αξιωματικό ασφαλείας. Ο Γκραντ προσποιείται ότι είναι άλλος ένας Βρετανός πράκτορας και συναντά τον Μποντ. Κατά τη διάρκεια του δείπνου δίνει ναρκωτικά στη Ρομάνοβα και μετά από μάχη ο Μποντ τον σκοτώσει. Ο Μποντ και η Ρομάνοβα δραπετεύουν με τον Λέκτορ στη Βενετία. Η Rosa Klebb, μεταμφιεσμένη σε υπηρέτρια ξενοδοχείου, επιχειρεί να κλέψει τον Lektor και να σκοτώσει τον Bond, αλλά καταλήγει να πυροβολείται από τη Romanova.


James Bond 007: From Russia With Love 1963

Για να εκτιμήσω τις Τότε (1963) ταινίες δράσης-κατασκοπίας. Ο Sean Connery στην 2η ταινία 007 έχει μπει στο πετσί του ρόλου και εδραιώνει το δικό του στυλ. Τα εφέ και το μοντάζ απλά πιο γρήγορα αλλά δεν καλυτερεύουν. Λίγο καλύτερη πλοκή και δράση.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/From_Russia_with_Love_(film)

Ελληνική συμμετοχή: George Pastell

James Bond 007 Collection

James Bond 007: From Russia With Love 1963 photo album


James Bond 007: From Russia With Love 1963 James Bond 007: From Russia With Love 1963
James Bond 007: From Russia With Love 1963