James Bond 007: Dr. No 1962

Tips:

Το Dr. No είναι μια κατασκοπευτική ταινία του 1962 σε σκηνοθεσία Τέρενς Γιανγκ. Είναι η πρώτη ταινία της σειράς Τζέιμς Μποντ. Διασκευάστηκε από τους Richard Maibaum, Johanna Harwood και Berkely Mather από το ομώνυμο μυθιστόρημα του 1958 του Ian Fleming. Η παραγωγή της ταινίας έγινε από τον Harry Saltzman και τονAlbert R. Broccoli, μια συνεργασία που συνεχίστηκε μέχρι το 1975. Ακολούθησε το Από τη Ρωσία με αγάπη το 1963. Στην ταινία, ο Τζέιμς Μποντ στέλνεται στην Τζαμάικα για να ερευνήσει την εξαφάνιση ενός συναδέλφου του Βρετανού πράκτορα . Το μονοπάτι τον οδηγεί στην υπόγεια βάση του Δρ. Τζούλιους Νο, ο οποίος σχεδιάζει να διακόψει μια πρώιμη αμερικανική διαστημική εκτόξευση από το ακρωτήριο Κανάβεραλ με ένα όπλο ραδιοσυχνοτήτων. Πρωταγωνιστούν οι Sean Connery, Ursula Andress, Joseph Wiseman, Jack Lord, Anthony Dawson, Zena Marshall, John Kitzmiller, Eunice Gayson και Bernard Lee. Ο Monty Norman έγραψε το μουσικό θέμα James Bond Theme.

Story:

Ο Strangways, ο αρχηγός του σταθμού της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών (SIS) στην Τζαμάικα, σκοτώνεται. Σε απάντηση, ο Βρετανός πράκτορας Τζέιμς Μποντ - γνωστός και ως 007 - στέλνεται στην Τζαμάικα για να ερευνήσει τις συνθήκες. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς του, ο Μποντ συναντά τον Κουάρελ, έναν ψαρά του Κέιμαν, ο οποίος δούλευε με τους Στράνγκγουεϊς στα κοντινά νησιά για τη συλλογή δειγμάτων ορυκτών. Ένα από τα νησιά ήταν το Crab Key, το σπίτι του απομονωμένου Dr. No.
Ο Μποντ επισκέπτεται το νησί, όπου συναντά μια ντόπια δύτη, την Χάνι Ράιντερ και τον Quarrel. Οι τρεις δέχονται επίθεση από άνδρες του No's, οι οποίοι σκοτώνουν τον Quarrel χρησιμοποιώντας ένα φλογοβόλο θωρακισμένο όχημα. Ο Μποντ και η Χάνι αιχμαλωτίζονται. Ο Δρ. Νο τους ενημερώνει ότι είναι μέλος του SPECTRE, του Ειδικού Στελέχους για την Αντικατασκοπεία, την Τρομοκρατία, την Εκδίκηση και τον Εκβιασμό, και σχεδιάζει να διακόψει τη διαστημική εκτόξευση του Mercury από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ με τη ραδιοφωνική δέσμη του με ατομική ενέργεια. Ο Bond και η Honey δραπετεύουν από το νησί, σκοτώνοντας τον No και ανατινάζοντας το συγκρότημά του.


James Bond 007: Dr. No 1962

Πρωτοποριακή ταινία δράσης-κατασκοπίας του 1962. Ο Sean Connery στην 1η ταινία 007 προσπαθεί να βρεί το στυλ. Τα εφέ και το μοντάζ είναι καθαρά αγγλικά και “φθηνά” ακόμα και για την εποχή τους. Μέτρια σκηνοθεσία με ερασιτεχνικό μοντάζ. Μια καλτ περιπέτεια με πολύ δράση και αρκετό σασπένς.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Dr._No_(film)

James Bond 007 Collection

James Bond 007: Dr. No 1962 photo album


James Bond 007: Dr. No 1962 James Bond 007: Dr. No 1962
James Bond 007: Dr. No 1962