Jack Ryan: Shadow Recruit 2014

Tips:

Το Jack Ryan: Shadow Recruit είναι μια αμερικανική ταινία δράσης θρίλερ του 2014 βασισμένη στον χαρακτήρα Jack Ryan που δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα Tom Clancy. Είναι η πέμπτη ταινία της σειράς Jack Ryan και η δεύτερη επανεκκίνηση της. Σε αντίθεση με τους προκατόχους του, δεν είναι μια προσαρμογή ενός συγκεκριμένου μυθιστορήματος του Clancy, αλλά μάλλον μια πρωτότυπη ιστορία. Ο Chris Pine πρωταγωνιστεί στον ομώνυμο ρόλο, και έγινε ο τέταρτος ηθοποιός που υποδύεται τον Ryan, μετά τους Alec Baldwin, Harrison Ford και Ben Affleck. Η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του Kenneth Branagh, ο οποίος επίσης πρωταγωνιστεί μαζί με τον Kevin Costner και την Keira Knightley. Πρωταγωνιστούν οι Chris Pine, Kevin Costner, Kenneth Branagh, Keira Knightley, Lenn Kudrjawizki, Alec Utgoff, Elena Velikanova, Peter Andersson, Nonso Anozie, Colm Feore, Gemma Chan, David Paymer, Karen David, Eric Michels, John Schwab και ο Mikhail Baryshnikov (makes an uncredited appearance as Interior Minister Sergey Sorokin). Στην φωτογραφία ο Haris Zambarloukos (Χάρης Ζαμπαρλούκος).

Story:

Μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ο Τζακ Ράιαν, που σπουδάζει στο London School of Economics, γίνεται Αμερικανός πεζοναύτης που υπηρετεί στο Αφγανιστάν, μέχρι που η σπονδυλική του στήλη τραυματίζεται σοβαρά ενώ σώζει δύο από τους συναδέλφους του πεζοναύτες όταν καταρρίπτεται το ελικόπτερο του. Κατά τη διάρκεια μιας μακράς ανάρρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, γνωρίζει την Cathy Muller, μια φοιτήτρια ιατρικής που τον βοηθά να αναρρώσει. Αργότερα, ο Thomas Harper, ένας βετεράνος αξιωματούχος της CIA, στρατολογεί τον Jack. Δέκα χρόνια αργότερα, ο Ryan εργάζεται στη Wall Street κρυφά για τη CIA αναζητώντας ύποπτες οικονομικές συναλλαγές που υποδηλώνουν τρομοκρατική δραστηριότητα, ενώ η Muller είναι τώρα η αρραβωνιαστικιά του. Όταν η Ρωσία χάνει μια βασική ψήφο ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών και οι αγορές δεν ανταποκρίνονται όπως αναμενόταν, ο Ράιαν ανακαλύπτει ότι δισεκατομμύρια δολάρια που κατείχαν ρωσικά επιχειρηματικά συμφέροντα, τα περισσότερα από τα οποία ανήκουν άμεσα ή έμμεσα στον Ρώσο ολιγάρχη Βίκτορ Τσέρεβιν, έχουν εξαφανιστεί. Ο εργοδότης του Ράιαν συναλλάσσεται με μια από τις επιχειρήσεις της Τσέρεβιν. Όταν ο Ράιαν βρίσκει ορισμένους λογαριασμούς απρόσιτους για αυτόν ως ελεγκτής, το χρησιμοποιεί ως νόμιμη δικαιολογία για να επισκεφθεί τη Μόσχα και να ερευνήσει. Αφού επέζησε ελάχιστα από μια απόπειρα κατά της ζωής του από έναν δολοφόνο που υποδυόταν τον σωματοφύλακά του, ο Ράιαν επικοινωνεί με τη CIA και εκπλήσσεται που το στήριγμα του είναι ο Χάρπερ. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής τους στην Πλατεία Staraya, ο Ryan εξηγεί πώς ο ιστός διεθνών επενδύσεων της Cherevin καθιστά τις Ηνωμένες Πολιτείες ευάλωτες σε πλήρη οικονομική κατάρρευση μετά από μια οργανωμένη τρομοκρατική επίθεση.


Jack Ryan: Shadow Recruit 2014 Film

Οι σειρές και ταινίες που “δίνουν” έντονα πολιτικά, μιλιταριστικά, ρατσιστικά, αντικοινωνικά και ακραία μηνύματα, απλά τα αγνοώ. Προσπαθώ να τα ξεχωρίσω από την περιπέτεια, την διασκέδαση και τα υγιή-ανθρώπινα μηνύματα. Αν δεν μπορώ, τότε η εκάστοτε σειρά-ταινία πάει στον δικό μου κουβά. Εξάλλου υπάρχουν σειρές-ταινίες από όπου λαμβάνω το αντίθετο μήνυμα από αυτό που προσπαθούν να περάσουν. Σχεδόν τίποτα δεν πάει χαμένο. Εδώ δεν κρατάω ούτε το: μια καλή περιπέτεια.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Jack_Ryan:_Shadow_Recruit

Ελληνική συμμετοχή: Haris Zambarloukos

Jack Ryan Collection
Jack Ryan: Shadow Recruit 2014 Film Jack Ryan: Shadow Recruit 2014 Film