Inspector Clouseau 1968 - Alan Arkin

Tips:

Το Inspector Clouseau είναι μια βρετανική κωμωδία του 1968 και η τρίτη δόση της σειράς ταινιών The Pink Panther. Το σκηνοθέτησε ο Bud Yorkin, σε σενάριο των αδελφών Frank Waldman και Tom Waldman και πρωταγωνιστεί ο Alan Arkin ως χαρακτήρας του τίτλου. Γυρίστηκε από την Mirisch Films στα MGM-British Studios, στο Borehamwood και στην Ευρώπη. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες δόσεις της σειράς ταινιών, ο Blake Edwards δεν ήταν ο σκηνοθέτης, ούτε ο Henry Mancini έγραψε την παρτιτούρα της ταινίας και τον ομώνυμο ρόλο δεν υποδύθηκε ο Peter Sellers. Και οι τρεις ασχολήθηκαν εκείνη την εποχή με την ταινία The Party. Παρόλα αυτά, η The Mirisch Company ήθελε να προχωρήσει σε αυτό το έργο, οπότε όταν οι Sellers και ο Edwards αρνήθηκαν να συμμετάσχουν, ο Mirisch αποφάσισε να προχωρήσει χωρίς αυτούς. Η ταινία παρέμεινε στην αφάνεια και παρόλο που κυκλοφόρησε σε VHS, DVD και Blu-ray, δεν συμπεριλήφθηκε στη συλλογή Pink Panther του 2004, αλλά αργότερα προστέθηκε στη συλλογή Ultimate που κυκλοφόρησε το 2008. Πρωταγωνιστούν οι Alan Arkin, Frank Finlay, Barry Foster, Patrick Cargill, Beryl Reid, Clive Francis και Delia Boccardo.

Story:

Στο Λονδίνο, ο Sir Charles Braithwaite (Patrick Cargill), Επίτροπος για τη Scotland Yard, αγωνίζεται να λύσει μια υπόθεση οργανωμένου εγκλήματος. Μια συμμορία διαπράττει ληστείες σε όλη την Ευρώπη και η υπόθεση έχει κρυώσει. Ο πρωθυπουργός της Αγγλίας αποφασίζει να ζητήσει εξωτερική βοήθεια για την επίλυση της υπόθεσης, κάτι που ο Τύπος θεωρεί προσβολή. Ο Γάλλος επιθεωρητής Jacques Clouseau (Alan Arkin) είναι αυτός που στάλθηκε να βοηθήσει. Ο Σερ Τσαρλς συναντιέται με τον Κλουζό και τον ενημερώνει για την υπόθεση. Τρεις ύποπτοι ήταν υπό κράτηση, αλλά δύο, ο Frenchie LeBec (Tutte Lemkow) και ο Steven Frey (Michael Ripper) διέφυγαν. Ο μόνος ύποπτος που παραμένει υπό κράτηση είναι ο Addison Steele (Barry Foster).


Inspector Clouseau 1968 - Alan Arkin

Για να θαυμάσεις τον Alan Arkin ως άλλος Inspector Clouseau. Άλλη παραγωγή, άλλος σκηνοθέτης και άλλος Inspector Clouseau. Ο Alan Arkin δίνει την δική του εκδοχή με το δικό του στυλ. Αλλά ΔΕΝ είναι Peter Sellers, που εκείνη την εποχή “γύριζε” το The Party.

Inspector Clouseau 1968 - Alan Arkin


More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Inspector_Clouseau_(film)

The Pink Panther Collection
Inspector Clouseau 1968 - Alan Arkin Inspector Clouseau 1968 - Alan Arkin