Inside Man 2006 Film

Tips:

Το Inside Man είναι αμερικανική αστυνομική ταινία θρίλερ του 2006 σε σκηνοθεσία Spike Lee και σενάριο Russell Gewirtz. Πρωταγωνιστούν οι Denzel Washington, Clive Owen, Jodie Foster, Christopher Plummer, Willem Dafoe, Chiwetel Ejiofor και ο Spike Lee (as Civilian).
Ένα σίκουελ της ταινίας κυκλοφόρησε, το Inside Man: Most Wanted (2019 Film).

Story:

Το Inside Man επικεντρώνεται σε μια περίπλοκη κατάσταση ληστείας τράπεζας στη Γουόλ Στριτ που μετατράπηκε σε ομηρεία. Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Ντένζελ Ουάσιγκτον ως ντετέκτιβ Κιθ Φρέιζερ, ο διαπραγματευτής ομήρων της Νέας Υόρκης, ο Κλάιβ Όουεν ως Ντάλτον Ράσελ, ο εγκέφαλος που ενορχηστρώνει τη ληστεία και η Τζόντι Φόστερ ως Μαντλίν Γουάιτ, μια επισκευαστής του Μανχάταν που εμπλέκεται μετά από αίτημα του ιδρυτή της τράπεζας Άρθουρ Κέις. (Κρίστοφερ Πλάμερ) για να κρατήσει κάτι στο χρηματοκιβώτιο του προστατευμένο από τους ληστές.
Σε ένα μικρό, αμυδρά κελί, ο Ντάλτον Ράσελ διακηρύσσει ότι έχει διαπράξει την τέλεια ληστεία τράπεζας. Στη Νέα Υόρκη, μασκοφόροι ληστές, ντυμένοι με φόρμες ζωγράφου και χρησιμοποιώντας παραλλαγές του ονόματος «Στιβ» ως ψευδώνυμα, καταλαμβάνουν τον έλεγχο μιας τράπεζας του Μανχάταν, παίρνοντας ομήρους θαμώνες και υπαλλήλους. Χωρίζουν τους ομήρους σε ομάδες και τους κρατούν σε διαφορετικά δωμάτια, αναγκάζοντάς τους να φορούν μάσκες και φόρμες πανομοιότυπες με τις δικές τους. Επίσης, εργάζονται εκ περιτροπής σε ένα έργο που περιλαμβάνει την κατεδάφιση του δαπέδου σε μια από τις αποθήκες της τράπεζας. Η αστυνομία περικυκλώνει την τράπεζα και οι ντετέκτιβ Keith Frazier και Bill Mitchell αναλαμβάνουν τις διαπραγματεύσεις. Ο Ράσελ, ο επικεφαλής ληστής, απαιτεί να του δοθεί φαγητό. Η αστυνομία στέλνει πίτσες που τα κουτιά τους έχουν κρυφές συσκευές ακρόασης. Ακούνε κάποιον που μιλάει αλβανικά (αρχικά νόμιζαν ότι ήταν Ρώσος), κάτι που αργότερα προσδιορίστηκε ως ηχογραφήσεις προπαγάνδας του αείμνηστου Αλβανού ηγέτη Ενβέρ Χότζα, υπονοώντας ότι οι ληστές περίμεναν την απόπειρα παρακολούθησης.
Όταν ο Άρθουρ Κέις, ο ιδρυτής και πρόεδρος της τράπεζας, μαθαίνει για την ληστεία, προσλαμβάνει την Μαντλίν Γουάιτ για να προσπαθήσει να προστατεύσει το περιεχόμενο ενός χρηματοκιβωτίου εντός της τράπεζας. Ο Ράσελ εισβάλλει σε ένα χρηματοκιβώτιο και βρίσκει, μεταξύ άλλων, έγγραφα από τη ναζιστική Γερμανία. Η White, χρησιμοποιώντας την επιρροή της στον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης, συστήνεται στον Frazier και τον πείθει να την αφήσει να μιλήσει με τον Russell, ο οποίος δέχεται να της επιτρέψει να μπει στην τράπεζα για να μιλήσουν ιδιωτικά. Ο Ράσελ υπονοεί ότι ο Κέις ξεκίνησε την τράπεζά του με χρήματα που έλαβε για τη συνεργασία με τους Ναζί, με αποτέλεσμα πολλοί Εβραίοι να πεθάνουν κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Frazier ανακαλύπτει ότι οι ληστές έχουν τοποθετήσει μια συσκευή ακρόασης στην αστυνομία. Έχοντας επίγνωση των σχεδίων της αστυνομίας, οι ληστές πυροδοτούν χειροβομβίδες καπνού, αφαιρούν τις μάσκες τους και βγαίνουν από την τράπεζα κρυμμένοι ανάμεσα στους ομήρους.


Inside Man 2006 Film

Καλό και έξυπνο σενάριο, με καλή σκηνοθεσία από τον Spike Lee. Καλές ερμηνείες, από μεγάλους ηθοποιούς, που ο κάθε ένας στο ρόλο του δίνει ρεσιτάλ. Έξυπνο, με δράση και χιούμορ. Μια καλή αστυνομική περιπέτεια.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Inside_Man

Inside Man Collection
Inside Man 2006 Film Inside Man 2006 Film