Frantic 1988


20 Top Movies

Tips:

Το Frantic είναι μια αμερικανο-γαλλική ταινία θρίλερ μυστηρίου νεο-νουάρ του 1988 σε σκηνοθεσία Roman Polanski Πρωταγωνιστούν οι Harrison Ford, Betty Buckley, John Mahoney και Emmanuelle Seigner. Ο Ennio Morricone συνέθεσε την μουσική της ταινίας. Αν και η ταινία ήταν μια βόμβα εισιτηρίων και δεν κατάφερε να καλύψει τον προϋπολογισμό της, απέσπασε τα εύσημα των κριτικών.
Δεν έχει σχέση με τη γαλλική ταινία Ασανσέρ για δολοφόνους του 1958, γνωστή και ως Frantic στις Η.Π.Α.

Story:

Ο Δρ Richard Walker είναι ένας χειρουργός που επισκέπτεται το Παρίσι με τη σύζυγό του Sondra για μια ιατρική διάσκεψη. Στο ξενοδοχείο τους, δεν μπορεί να ξεκλειδώσει τη βαλίτσα της και ο Γουόκερ διαπιστώνει ότι πήρε τη λάθος βαλίτσα στο αεροδρόμιο. Ενώ ο Γουόκερ κάνει ντους, η Σόντρα λαμβάνει ένα τηλεφώνημα που ο Γουόκερ δεν μπορεί να ακούσει και εξαφανίζεται μυστηριωδώς από το δωμάτιο του ξενοδοχείου τους. Ακόμα με τζετ-λαγκ, ο Γουόκερ ψάχνει για τη γυναίκα του στο ξενοδοχείο με τη βοήθεια ενός ευγενικού αλλά κυρίως αδιάφορου προσωπικού και μετά περιπλανιέται έξω για να την αναζητήσει ο ίδιος. Ένας μέθυσος τον ακούει σε ένα καφέ και λέει ότι είδε τη Sondra να μπαίνει με το ζόρι σε ένα αυτοκίνητο σε ένα κοντινό δρομάκι. Ο Γουόκερ είναι δύσπιστος, μέχρι που βρίσκει το βραχιόλι ταυτότητας της γυναίκας του. Επικοινωνεί με την αστυνομία του Παρισιού και την Πρεσβεία των ΗΠΑ, αλλά οι απαντήσεις τους είναι γραφειοκρατικές και δεν υπάρχει ελπίδα ότι κάποιος θα μπει στον κόπο να την αναζητήσει. Καθώς ο Γουόκερ συνεχίζει την έρευνα ο ίδιος, συναντά τη νεαρή Μισέλ, που μπέρδεψε τη βαλίτσα της Σόντρα με τη δική της στο αεροδρόμιο. Συνειδητοποιεί ότι η Μισέλ είναι μια λαθρέμπορος ναρκωτικών, αλλά δεν ενδιαφέρεται ούτε ξέρει για ποιους σκιερούς εμπόρους έχει προσληφθεί. Η Μισέλ βοηθά απρόθυμα τον Γουόκερ στην προσπάθειά του να μάθει τι ήταν στην αλλαγμένη βαλίτσα της και πώς να ανταλλάξει το περιεχόμενο με την επιστροφή της συζύγου του που απήχθη.


Frantic 1988

Καλή κλασική νουάρ πλοκή, με αμερικάνικη δράση, με πολύ σασπένς. Υπέρχη μουσική από τον μαιτρ Ennio Morricone, με το I've Seen That Face Before (Libertango) της Grace Jones να ακούγεται τρείς φορές. Μια καλή νουαρ περιπέτεια με φόντο το ερωτικό Παρίσι.

20 Top Movies


More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Frantic_(film)
Frantic 1988 Frantic 1988