Flash Gordon 1980 Film

Tips:

Το Flash Gordon είναι μια διαστημική όπερα, υπερηρωική ταινία του 1980 σε σκηνοθεσία Mike Hodges, βασισμένη στο ομώνυμο κόμικ του King Features που δημιουργήθηκε από τον Alex Raymond.
Ο παραγωγός Dino De Laurentiis, ο οποίος είχε κάνει προηγουμένως δύο άλλες προσαρμογές κόμικ, Danger: Diabolik και Barbarella (και οι δύο του 1968), είχε ενδιαφέρον να κάνει μια ταινία Flash Gordon από τη δεκαετία του 1960. Ο Federico Fellini επέλεξε τα δικαιώματα του Flash Gordon από τον Dino De Laurentiis, αλλά δεν έκανε ποτέ την ταινία. Ο George Lucas προσπάθησε επίσης να κάνει μια ταινία Flash Gordon στη δεκαετία του 1970, αλλά δεν μπόρεσε να αποκτήσει τα δικαιώματα από τον De Laurentiis, έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει το Star Wars αντ' αυτού. Ο Ντε Λαουρέντις προσέλαβε στη συνέχεια τον Nicolas Roeg για να κάνει μια ταινία Flash Gordon, αλλά ήταν δυσαρεστημένος με τις ιδέες του και ο Ρογκ άφησε το έργο. Ο De Laurentiis συζήτησε επίσης την πρόσληψη του Sergio Leone για να διευθύνει την ταινία Flash Gordon. Ο Leone αρνήθηκε επειδή πίστευε ότι το σενάριο δεν ήταν πιστό στα αρχικά κόμικς του Raymond. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Sam J. Jones, Melody Anderson, Ornella Muti, Max von Sydow και Topol και με τους Timothy Dalton, Mariangela Melato, Brian Blessed, Peter Wyngarde, Richard O'Brien, John Osborne, Philip Stone, John Hallam, George Harris, Deep Roy, Bob Goody, Kenny Baker, Leon Greene, Robbie Coltrane και Suzanne Danielle. Η μουσική της ταινίας ήταν από τους Queen και τον Howard Blake.

Story:

Η ταινία ακολουθεί τον αστέρα στρατηγό Flash Gordon (Jones) και τους συμμάχους του Dale Arden (Anderson) και Hans Zarkov (Topol) καθώς ενώνουν τις αντιμαχόμενες φατρίες του πλανήτη Mongo ενάντια στην καταπίεση του Ming the Merciless (von Sydow), ο οποίος σκοπεύει να καταστρέφοντας τη Γη. Για να ανακουφίσει την πλήξη του, ο αυτοκράτορας Μινγκ ο Ανελέητος του πλανήτη Μόνγκο ξεκινά την καταστροφή της Γης προκαλώντας εξ αποστάσεως φυσικές καταστροφές. Στη Γη, ο αστέρας του ποδοσφαίρου Gregory "Flash" Gordon επιβιβάζεται σε ένα μικρό αεροπλάνο και συναντά τον ταξιδιωτικό πράκτορα Dale Arden. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, το πιλοτήριο χτυπιέται από μετεωρίτη και οι πιλότοι πεθαίνουν. Ο Flash παίρνει τον έλεγχο και καταφέρνει να προσγειωθεί σε ένα θερμοκήπιο που ανήκει στον πρώην επιστήμονα της NASA, Δρ Χανς Ζάρκοφ. Ο Ζάρκοφ πιστεύει ότι οι καταστροφές προκαλούνται από εξωγήινους που σπρώχνουν τη Σελήνη προς τη Γη. Έχει κατασκευάσει κρυφά ένα διαστημόπλοιο για να διερευνήσει τις επιθέσεις. Ανίκανος να το κάνει μόνος του, ο Ζάρκοφ δελεάζει τον Φλας και τον Ντέιλ. Πετά μαζί τους στο Mongo, όπου αιχμαλωτίζονται από τα στρατεύματα του Ming.


Flash Gordon 1980 Film

Το είχα δει στο σινεμά στη δεκαετία του ’80 και δεν μου άρεσε γιατί ήταν κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα Star Wars. Είναι μια κάλτ φουτουριστική ταινία, γυρισμένη στα πρότυπα του αρχικού κόμικ, με παλιά εφέ με περισσότερα καλτ στοιχεία και λιγότερη δράση και περιπέτεια.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Flash_Gordon_(film)

Flash Gordon Collection

Flash Gordon 1980 Film photo album


Flash Gordon 1980 Film Flash Gordon 1980 Film Flash Gordon 1980 Film Flash Gordon 1980 Film Flash Gordon 1980 Film Flash Gordon 1980 Film
Flash Gordon 1980 Film Flash Gordon 1980 Film Flash Gordon 1980 Film