Elevator to the Gallows 1958

Tips:

Το Elevator to the Gallows - Ασανσέρ για Δολοφόνους (γαλλικά: Ascenseur pour l' echafaud), επίσης γνωστή ως Frantic στις ΗΠΑ και Lift to the Scaffold στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι ένα Γαλλικό φιλμ νουάρ θρίλερ του 1958 σε σκηνοθεσία Louis Malle, με πρωταγωνιστές τη Jeanne Moreau και τον Maurice Ronet, ως παράνομοι εραστές των οποίων το σχέδιο δολοφονίας αρχίζει να ξετυλίγεται αφού ένας από αυτούς παγιδεύεται σε ένα ασανσέρ. Το σενάριο διασκευάστηκε από το ομώνυμο μυθιστόρημα του 1956 του Noël Calef.

Story:

Οι εραστές Florence Carala και Julien Tavernier κάνουν ένα σχέδιο να σκοτώσουν τον σύζυγο της Florence, Simon, έναν πλούσιο Γάλλο βιομήχανο που είναι και το αφεντικό του Julien. Καθώς μένει αργά στο γραφείο ένα Σάββατο, ο Julien, ένας πρώην αλεξιπτωτιστής της Λεγεώνας των Ξένων και βετεράνος των πολέμων της Ινδοκίνας και της Αλγερίας, χρησιμοποιεί ένα σχοινί για να σκαρφαλώσει στο εξωτερικό του κτιρίου στο γραφείο του Simon και πυροβολεί τον Simon με το όπλο του Simon και στη συνέχεια κανονίζει το δωμάτιο για να το κάνει να μοιάζει με αυτοκτονία. Στη συνέχεια επιστρέφει στο γραφείο του και φεύγει από το κτίριο με μια γραμματέα και έναν φύλακα, που θα είναι το άλλοθι του. Όταν μπαίνει στο κάμπριο του, σηκώνει μια ματιά και βλέπει ότι άφησε το σχοινί κρεμασμένο από το κτίριο. Αφήνοντας τη μηχανή σε λειτουργία, ορμάει πίσω στο κτίριο και επιβιβάζεται στο ασανσέρ. Καθώς ανεβαίνει, ο φύλακας διακόπτει το ρεύμα και κλειδώνει για το Σαββατοκύριακο, παγιδεύοντας τον Ζυλιέν ανάμεσα σε ορόφους.


Elevator to the Gallows 1958

Με τον όρο φιλμ νουάρ νοείται η ποιητική έκφραση ενός σενάριου στην οθόνη, με την πλοκή και την δράση να παίζουν δευτερεύοντα ρόλο. Είναι μια καλλιτεχνική άποψη που την κατανοώ αλλά ειδικά στην οθόνη, μου είναι αδιάφορη.
Ο σκοπός μου (αν υπάρχει) δεν είναι να συμφωνώ με τους κριτικούς και την μόδα, ούτε να υποδείξω το καλό και το κακό. Απλά, θεωρώ ότι δίνω μια ακόμη άποψη.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Elevator_to_the_Gallows
Elevator to the Gallows 1958 Elevator to the Gallows 1958