Deja Vu 2006


20 Top Movies

Tips:

Το Déjà Vu (Ελλ. Deja Vu: 4 Ημέρες, 6 Ώρες Πίσω) είναι μια αμερικανική ταινία δράσης επιστημονικής φαντασίας του 2006 σε σκηνοθεσία Tony Scott, σενάριο Bill Marsilii και Terry Rossio και παραγωγή Jerry Bruckheimer. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Denzel Washington, Paula Patton, Jim Caviezel, Val Kilmer, Adam Goldberg, Bruce Greenwood, Elden Henson, Erika Alexander, Matt Craven, Elle Fanning και Enrique Castillo.
Προσοχή! Υπάρχουν τουλάχιστον άλλες 2-3 ταινίες με τον ίδιο τίτλο που δεν έχουν καμία σχέση. Βρήκα: Déjà Vu (1997 film - American dramatic romance) και Déjà Vu (2015 film - Chinese comedy).

Story:

Στη Νέα Ορλεάνη, ένα πορθμείο που μετέφερε ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και τις οικογένειές τους πέρα από τον ποταμό Μισισιπή για το Mardi Gras εκρήγνυται, σκοτώνοντας 543 άτομα. Ο ειδικός πράκτορας της ATF Doug Carlin ανακαλύπτει στοιχεία μιας βόμβας που είχε τοποθετήσει ένας εγχώριος τρομοκράτης και εξετάζει το σώμα της Claire Kuchever, που φαινομενικά σκοτώθηκε στην έκρηξη αλλά βρέθηκε στο ποτάμι λίγο πριν από την ώρα της έκρηξης. Ενημερώνοντας τον πατέρα της Κλερ και ερευνώντας το διαμέρισμά της, ο Νταγκ μαθαίνει ότι τηλεφώνησε στο γραφείο του ATF το πρωί της βομβιστικής επίθεσης και διαπιστώνει ότι την απήγαγε και τη σκότωσε ο βομβιστής ώρες πριν από την έκρηξη.
Εντυπωσιασμένος με την ευρηματική ικανότητα του Νταγκ, ο ειδικός πράκτορας του FBI Πολ Πριζβάρα τον προσκαλεί να συμμετάσχει σε μια νέα κυβερνητική μονάδα που ερευνά τη βομβιστική επίθεση. Με επικεφαλής τον Δρ. Alexander Denny, η ομάδα χρησιμοποιεί ένα πρόγραμμα επιτήρησης που ονομάζεται "Snow White", το οποίο ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί προηγούμενα δορυφορικά πλάνα για να σχηματίσει μια τριγωνική εικόνα γεγονότων τεσσερισήμισι ημερών στο παρελθόν. Πεπεισμένος ότι η Κλερ είναι ένας ζωτικός κρίκος, ο Νταγκ παρατηρεί τα προηγούμενα πλάνα της και είναι σε θέση να παρακολουθεί τον μελλοντικό βομβιστή όταν τηλεφωνεί για ένα φορτηγό που έχει προς πώληση.
Συμπερασματικά ότι το Snow White είναι στην πραγματικότητα ένα χρονικό παράθυρο, ο Νταγκ πείθει την ομάδα να στείλει ένα σημείωμα στον προηγούμενο εαυτό του, με τον χρόνο και τον τόπο που θα βρίσκεται ο ύποπτος. Ο σύντροφός του Λάρι Μινούτι βρίσκει το σημείωμα και πυροβολείται προσπαθώντας να συλλάβει τον ύποπτο. Χρησιμοποιώντας μια κινητή μονάδα Snow White, ο Νταγκ είναι σε θέση να παρακολουθήσει τις προηγούμενες κινήσεις του υπόπτου καθώς πάει στο κρησφύγετό του με τον τραυματισμένο Μινούτι και στη συνέχεια να γίνει μάρτυρας του φόνου του Μινούτι.


Deja Vu 2006

Πολύ καλό μεταφυσικό σενάριο, που “παίζει” με τον όρο Déjà Vu. Ο όρος Deja Vu - προμνησία, περιγράφει την αίσθηση ότι κάποιος έχει δει ή βιώσει ξανά στο παρελθόν μία κατάσταση. Στη γαλλική γλώσσα το Deja Vu σημαίνει "ήδη ιδωμένο". Η ταινία τα έχει όλα πολύ καλά σε υπερθετικό βαθμό. Σκηνοθεσία, σενάριο, μοντάζ, ερμηνείες, δράση, πλοκή, σασπένς, ανατροπές και απλές εξηγήσεις, συνθέτουν μια πολύ καλή ταινία για διασκέδαση και λίγο σκέψη. Απλά την θεωρώ μια από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει για το είδος της.

20 Top Movies


More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9j%C3%A0_Vu_(2006_film)


Deja Vu 2006 photo album


Deja Vu 2006 Deja Vu 2006 Deja Vu 2006 Deja Vu 2006
Deja Vu 2006 Deja Vu 2006 Deja Vu 2006