Curse of the Pink Panther 1983 - Roger Moore

Tips:

Το Curse of the Pink Panther είναι μια κωμωδία του 1983 και μια συνέχεια της σειράς ταινιών The Pink Panther που δημιουργήθηκε από τον Blake Edwards στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Η ταινία ήταν μία από τις δύο που παράγονται ταυτόχρονα μετά τον θάνατο του πρωταγωνιστή της σειράς Πίτερ Σέλερς. Ενώ η προηγούμενη ταινία Trail of the Pink Panther χρησιμοποίησε αχρησιμοποίητα πλάνα των Sellers ως επιθεωρητής Clouseau και πρωταγωνίστησε η Joanna Lumley ως δημοσιογράφος Marie Jouveat, η Curse προσπάθησε να επαναλανσάρει τη σειρά με έναν νέο πρωταγωνιστή, τον Ted Wass, ως ανίκανος Αμερικανός ντετέκτιβ Clifton Sleigh, στον οποίο ανατέθηκε για να βρει τον εξαφανισμένο επιθεωρητή Κλουζό. Η ταινία περιλαμβάνει ένα καμέο του Ρότζερ Μουρ - ως ο ίδιος ο Κλουζώ - στο τέλος της ταινίας. Αυτή ήταν η τελευταία κινηματογραφική εμφάνιση του Ντέιβιντ Νίβεν και πέθανε δύο εβδομάδες πριν την κυκλοφορία του. Η ταινία σηματοδότησε την έκτη έξοδο του Χέρμπερτ Λομ ως Επιθεωρητής Τσαρλς Ντρέιφους. Θα επαναλάμβανε τον ρόλο για τελευταία φορά στο Son of the Pink Panther (1993). Η Capucine έκανε επίσης την τρίτη και τελευταία της εμφάνιση ως Simone. Η ταινία περιλάμβανε επίσης την έκτη εμφάνιση του Πάνθηρα του υπηρέτη του Κλουζό, Cato (Burt Kwouk) και του Λοχία François Chevalier (André Maranne). Ο Cato, ο Dreyfus και ο François έκαναν το ντεμπούτο τους στο A Shot in the Dark (1964).

Story:

Στο Λούγκας, το θρυλικό διαμάντι Pink Panther κλέβεται. Μια μυστηριώδης γυναίκα που θέλει να προμηθευτεί το ανεκτίμητο διαμάντι έχει ένα ραντεβού με έναν άντρα σχετικά με την τιμή. Ξαφνικά, ο Clouseau (έχοντας εξαφανιστεί ανεξήγητα σε μια πτήση αεροπλάνου στην προηγούμενη ταινία) ξεσπά. Η γυναίκα πυροβολεί τον άντρα και μετά δείχνει το όπλο στον Clouseau. Η μοίρα του είναι ένα μυστήριο. Εν τω μεταξύ, ο πρώην ανώτερός του, ο επικεφαλής επιθεωρητής Τσαρλς Ντρέιφους (Χέρμπερτ Λομ), πιέζεται να επιβλέψει την Επιχείρηση Paragon και να χρησιμοποιήσει τον φανταστικό υπολογιστή Huxley 600 Aldous της Interpol για να βρει τον μεγαλύτερο ντετέκτιβ στον κόσμο για να λύσει το έγκλημα. Ανήσυχος να μην ξαναδεί ή να ακούσει ποτέ ξανά τον εχθρό του Κλουζό, ο Ντρέιφους σαμποτάρει τον υπολογιστή για να επιλέξει τον χειρότερο ντετέκτιβ του κόσμου. Αυτός αποδεικνύεται ότι είναι ο λοχίας Κλίφτον Σλέι (Τεντ Γουάς), ένας ανίκανος αξιωματικός του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης.


Curse of the Pink Panther 1983 - Roger Moore

Για να αναπολείς τον Peter Sellers. Άλλη παραγωγή, ίδιος σκηνοθέτης (Blake Edwards) και άλλος Inspector Clouseau. Ο Roger Moore απλά παίζει σε 2 σκηνές. Ο Sergeant Clifton Sleigh (Ted Wass) απλά προσπαθεί. Αλλά ΔΕΝ είναι Peter Sellers.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Curse_of_the_Pink_Panther)

The Pink Panther Collection
Curse of the Pink Panther 1983 - Roger Moore Curse of the Pink Panther 1983 - Roger Moore Curse of the Pink Panther 1983 - Roger Moore