Clear and Present Danger 1994

Tips:

Το Clear and Present Danger είναι μια αμερικανική ταινία θρίλερ δράσης του 1994 σε σκηνοθεσία Phillip Noyce και βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1989 του Tom Clancy. Είναι η συνέχεια των The Hunt for Red October (1990) και Patriot Games (1992) και μέρος μιας σειράς ταινιών με τον χαρακτήρα του Clancy's Jack Ryan. Πρωταγωνιστούν οι Harrison Ford, Willem Dafoe, Anne Archer, James Earl Jones, Benjamin Bratt, Raymond Cruz, Joaquim de Almeida, Miguel Sandoval, Harris Yulin, Henry Czerny, Donald Moffat, Greg Germann, Reed Diamond, Reg E. Cathey, Clark Gregg, Rex Linn, Thora Birch, Ann Magnuson, Jorge Luke, Tom Tammi, Tim Grimm, Belita Moreno, Dean Jones, Ellen Geer, Hope Lange και Patrick Bauchau.

Story:

Ένα σκάφος της ακτοφυλακής των Ηνωμένων Πολιτειών αναχαιτίζει και επιβιβάζεται σε γιοτ εγγεγραμμένο στις ΗΠΑ στην Καραϊβική Θάλασσα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο ιδιοκτήτης και οι επιβάτες του πλοίου, ο Αμερικανός επιχειρηματίας Peter Hardin και η οικογένειά του, δολοφονήθηκαν από το κολομβιανό πλήρωμα. Ο αναλυτής της CIA Τζακ Ράιαν μαθαίνει ότι ο Χάρντιν ξέπλυνε χρήματα για το Νοτιοαμερικανικό Κάλι Καρτέλ. Ο βαρόνος των ναρκωτικών Ερνέστο Εσκομπέδο διέταξε τη δολοφονία του Χάρντιν για υπεξαίρεση εκατομμυρίων κερδών από ναρκωτικά. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπένετ, στενός φίλος του Χάρντιν, εξουσιοδοτεί διακριτικά τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Τζέιμς Κάτερ να ξεκινήσει μυστικές επιχειρήσεις στην Κολομβία για την καταστροφή του καρτέλ. Ο Ράιαν διορίζεται αναπληρωτής Διευθυντής Πληροφοριών όταν ο ναύαρχος Τζέιμς Γκριρ υποβάλλεται σε θεραπεία για καρκίνο του παγκρέατος. Ο Ράιαν ζητά από το Κογκρέσο να αυξήσει τη χρηματοδότηση για να στηρίξει τους Κολομβιανούς που πολεμούν τα καρτέλ ναρκωτικών, δίνοντας τη διαβεβαίωσή του ότι δεν υπάρχει στρατιωτική ανάμειξη των ΗΠΑ. Ο Ράιαν δεν γνωρίζει ότι ο Κάτερ θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να συγκεντρώσει το RECIPROCIT, μια ομάδα ειδικών δυνάμεων που στρατολογήθηκε από τον πράκτορα της CIA Τζον Κλαρκ, και με τη βοήθεια του Ρόμπερτ Ρίτερ, του Αναπληρωτή Διευθυντή Επιχειρήσεων της CIA. Ο Πρόεδρος Μπένετ στέλνει τον Ράιαν να διαπραγματευτεί με την κυβέρνηση της Κολομβίας για να επιτρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες να δεσμεύσουν τα περιουσιακά στοιχεία του Escobedo, συμπεριλαμβανομένων 650 εκατομμυρίων δολαρίων που είναι κρυμμένα σε λογαριασμούς offshore. Ο αξιωματικός πληροφοριών του Escobedo, συνταγματάρχης Félix Cortez, διατάζει κρυφά το Καρτέλ να στήσει ενέδρα στη συνοδεία του Ryan. Ο Τζακ επιζεί, αν και αρκετοί συνάδελφοί του σκοτώνονται, συμπεριλαμβανομένου του Νταν Μάρεϊ και του διευθυντή του FBI, Εμίλ Τζέικομπς. Η ταυτότητα του Κορτέζ εξακριβώνεται αφού δολοφόνησε τη γραμματέα του Τζέικομπς, Μόιρα, που ήταν άθελά του πληροφοριοδότης.


Clear and Present Danger 1994 Film

Οι σειρές και ταινίες που “δίνουν” έντονα πολιτικά, μιλιταριστικά, ρατσιστικά, αντικοινωνικά και ακραία μηνύματα, απλά τα αγνοώ. Προσπαθώ να τα ξεχωρίσω από την περιπέτεια, την διασκέδαση και τα υγιή-ανθρώπινα μηνύματα. Αν δεν μπορώ, τότε η εκάστοτε σειρά-ταινία πάει στον δικό μου κουβά. Εξάλλου υπάρχουν σειρές-ταινίες από όπου λαμβάνω το αντίθετο μήνυμα από αυτό που προσπαθούν να περάσουν. Σχεδόν τίποτα δεν πάει χαμένο. Κρατάω μόνο το: μια καλή περιπέτεια.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Clear_and_Present_Danger_(film)

Jack Ryan Collection
Clear and Present Danger 1994 Film Clear and Present Danger 1994 Film Clear and Present Danger 1994 Film