City Of God 2002

Tips:

Το City of God (πορτογαλικά: Cidade de Deus) είναι μια Βραζιλιάνικη επική αστυνομική ταινία του 2002 σε συν-σκηνοθεσία Fernando Meirelles και Kátia Lund Κάτια. Ο Bráulio Mantovani προσάρμοσε την ιστορία από το ομώνυμο μυθιστόρημα του 1997 που έγραψε ο Paulo Lins, αλλά η πλοκή βασίζεται χαλαρά σε πραγματικά γεγονότα. Το καστ περιλαμβάνει τους Alexandre Rodrigues, Leandro Firmino, Jonathan και Phellipe Haagensen, Douglas Silva, Daniel Zettel και Seu Jorge. Οι περισσότεροι από τους ηθοποιούς (ηλικίας μεταξύ 8 έως 16 ετών) ήταν στην πραγματικότητα, κάτοικοι σε φαβέλες όπως το Vidigal και το ίδιο το Cidade de Deus.
Απεικονίζει την ανάπτυξη του οργανωμένου εγκλήματος στο προάστιο Cidade de Deus του Ρίο ντε Τζανέιρο, μεταξύ του τέλους της δεκαετίας του 1960 και των αρχών της δεκαετίας του 1980, με το κλείσιμο της ταινίας να απεικονίζει τον πόλεμο μεταξύ του εμπόρου ναρκωτικών Li'l Zé και του igilante-turned-criminal Knockout Ned. Το σύνθημα είναι «Αν τρέξεις, το θηρίο σε πιάνει· αν μείνεις, το θηρίο σε τρώει».

Story:

Η ταινία ξεκινά με medias res με μια ένοπλη συμμορία να κυνηγά ένα κοτόπουλο που δραπέτευσε σε μια φαβέλα που ονομάζεται Cidade de Deus ("Πόλη του Θεού"). Το κοτόπουλο σταματά ανάμεσα στη συμμορία και τον αφηγητή, έναν νεαρό άνδρα με το παρατσούκλι Rocket ("Buscapé").
Η ταινία κάνει φλας πίσω στη δεκαετία του 1960 όπου η φαβέλα εμφανίζεται ως ένα νεόκτιστο οικιστικό έργο με λίγους πόρους. Τρεις φτωχοί, ερασιτέχνες κλέφτες γνωστοί ως "Tender Trio" - Shaggy ("Cabeleira"), Clipper ("Alicate") και ο μεγαλύτερος αδερφός του Rocket, Goose ("Marreco") - ληστεύουν ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και μοιράζονται τα χρήματα με την κοινότητα που με τη σειρά τους, τους κρύβουν από την αστυνομία.
Ο Li'l Dice (Dadinho), ένα νεαρό αγόρι, τους πείθει να ληστέψουν τους ενοίκους από ένα μοτέλ. Η συμμορία αποφασίζει να μην σκοτώσει κανέναν και λέει στη Li'l Dice να χρησιμεύσει ως επιφυλακή. Αντίθετα, ο Li'l Dice πυροβολεί τους ένοικους του μοτέλ αφού προειδοποίησε ψευδώς την τριάδα ότι έρχεται η αστυνομία. Η σφαγή προσελκύει τόσο πολύ την προσοχή της αστυνομίας που η τριάδα αναγκάζεται να χωρίσει: ο Κλίπερ μπαίνει στην Εκκλησία, ο Σάγκι πυροβολείται από την αστυνομία ενώ προσπαθεί να ξεφύγει από τη φαβέλα και ο Γκους πυροβολείται από τον Λι'λ Ντάις αφού του πήρε τα χρήματά του.
Στη δεκαετία του 1970, η φαβέλα μετατράπηκε σε αστική ζούγκλα. Ο Ρόκετ μπήκε σε μια ομάδα νεαρών χίπις. Του αρέσει η φωτογραφία και του αρέσει ένα κορίτσι, η Angélica, αλλά η προσπάθειά του να έρθει κοντά της καταστρέφεται από μια συμμορία μικρών εγκληματιών που είναι γνωστά ως "The Runts". Ο Li'l Dice, που τώρα αυτοαποκαλείται "Li'l Zé" ("Zé Pequeno"), έχει δημιουργήσει μια αυτοκρατορία ναρκωτικών με τον Benny εξαλείφοντας όλο τον ανταγωνισμό, εκτός από τον Carrot, ο οποίος είναι καλός φίλος του Benny.
Ο Li'l Zé αναλαμβάνει το "the apartment", ένα γνωστό κέντρο διανομής ναρκωτικών, και αναγκάζει τον μάνατζερ του Carrot, Blacky ("Neguinho") να δουλέψει γι 'αυτόν. Συμπτωματικά, ο Ρόκετ επισκέπτεται το διαμέρισμα για να πάρει μερικά ναρκωτικά από τον Blacky για την Angélica. Μέσω της αφήγησης, ο Ρόκετ σκέφτεται στιγμιαία να επιχειρήσει να σκοτώσει τον Λι'λ Ζε για να εκδικηθεί τον αδελφό του, αλλά αποφασίζει να μην το κάνει. Τον αφήνουν να φύγει αφού ο Μπένι λέει στον Λι'λ Ζε ότι ο Ρόκετ είναι αδερφός της Γκους.


City Of God 2002

Απίστευτη αποτύπωση της στυγνής πραγματικότητας στο γνωστό, μόνο για το καρναβάλι του, Ριο Ντε Τζανέιρο. Φαβέλες, μιζέρια, εξαθλίωση και απόγνωση, όπου 8χρονα με πιστόλια σκοτώνουν τους αντίπαλους 10χρονους, για ναρκωτικά, όπλα, απαγωγές και ληστείες σε ότι μπορεί να αποκτηθεί παράνομα. Aυτή την ταινία, την είδα μόνο μια φορά με προσοχή.
Εδώ δεν υπάρχει διασκέδαση, μόνο τροφή για σκέψη. Θεωρώ ότι η πιο “άγρια” τριλογία από ταινίες και σειρές που έχω δει, είναι μια “πικρή γεύση” από την πραγματικότητα που ΔΕΝ θα ήθελα να υπάρχει.
Μεξικό — Amores Perros (2000 film)
Βραζιλία — City Of God (2002 film)
Αργεντινή — Puerta 7 (2020 series)



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/City_of_God_(2002_film)


City Of God 2002 photo album ** Περιέχει σκληρές σκηνές


City Of God 2002 City Of God 2002 City Of God 2002 City Of God 2002
City Of God 2002 City Of God 2002 City Of God 2002