Blade II 2002 Film - Marvel

Tips:

Το Blade II είναι μια αμερικανική ταινία υπερήρωων του 2002 βασισμένη στον φανταστικό χαρακτήρα Blade από τη Marvel Comics, σε σκηνοθεσία Guillermo del Toro. Συνέχεια του Blade (1998), είναι η δεύτερη δόση του franchise Blade, ακολουθούμενη από το Blade: Trinity. Πρωταγωνιστούν οι Wesley Snipes, Kris Kristofferson, Ron Perlman, Leonor Varela, Norman Reedus, Luke Goss, Thomas Kretschmann (as Eli Damaskinos), Matt Schulze, Danny John-Jules, Donnie Yen, Karel Roden, Marit Velle Kile, Daz Crawford, Tony Curran, Santiago Segura.

Story:

Στην Πράγα, ο Blade αναζητά τον μέντορά του Abraham Whistler, ο οποίος θεωρήθηκε νεκρός μετά την επίθεση του Deacon Frost, αλλά μετατράπηκε σε βαμπίρ και κρατήθηκε αιχμάλωτος για δύο χρόνια. Αφού ανακρίνει τον βαμπίρ Rush, ο Blade σώζει τον Whistler και τον θεραπεύει από τον βαμπιρισμό του. Ο Whistler συναντά τον Σκαντ, τον προικισμένο νέο τεχνικό του Blade. Μια πανδημία μετατρέπει τους βρικόλακες σε «Θεριστές», πρωτόγονα, μεταλλαγμένα πλάσματα με δίψα για αίμα και ένα εξαιρετικά μολυσματικό τσίμπημα που μεταμορφώνει τόσο τους ανθρώπους όσο και τους βρικόλακες. Ο αρχικός φορέας του στελέχους Reaper και η αιτία της πανδημίας είναι ο Jared Nomak, ο οποίος μισεί τη φυλή των βαμπίρ. Για να πολεμήσει τους Θεριστές, ο άρχοντας των βρικόλακων Έλι Δαμασκηνός στέλνει τον έμπιστο υπηρέτη του Άσαντ και την κόρη του, Νύσα, να συνάψουν ανακωχή με τον Μπλέιντ. Γνωρίζοντας ότι οι άνθρωποι θα είναι ο επόμενος στόχος των Reaper μετά τους βρικόλακες, ο Blade συμμαχεί απρόθυμα μαζί τους. Συνεργάζεται με το Bloodpack, μια ελίτ ομάδα βαμπίρ που είχε αρχικά συγκεντρωθεί για να τον σκοτώσει, αποτελούμενη από τους Asad, Nyssa, Reinhardt, Chupa, Snowman, Priest, Verlaine και τον εραστή της, Lighthammer. Ερευνούν ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης βαμπίρ όπου συναντούν τους Θεριστές και ανακαλύπτουν ότι έχουν ανοσία στις περισσότερες αδυναμίες των βαμπίρ εκτός από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία. Ο Nomak καταφθάνει και προσπαθεί να στρατολογήσει τον Blade για τον σκοπό του, αλλά ο τελευταίος αρνείται. Ο Blade πολεμά τον Nomak αλλά δεν μπορεί να τον σκοτώσει λόγω της ανοσίας του στα όπλα του πριν ανατείλει ο ήλιος και ο Nomak υποχωρήσει. Ο Lighthammer δαγκώνεται αλλά κρύβει το δάγκωμα από την ομάδα, ενώ ο Priest δαγκώνεται και θα σκοτωθεί από το φως του ήλιου.
Ο Δαμασκηνός σχεδιάζει να μαζέψει το αίμα του Blade για να αναπτύξει ανοσία στο ηλιακό φως και να δημιουργήσει μια νέα, αήττητη ράτσα βαμπίρ. Ο Γουίστλερ ελευθερώνεται, δραπετεύει από τον Ράινχαρντ και σώζει έναν εξασθενημένο Μπλέιντ. Ο Μπλέιντ πέφτει στη λίμνη αίματος του Δαμασκηνού, αποκαθιστώντας τις δυνάμεις του και σκοτώνει τον Ράινχαρντ. Ο Νομάκ μπαίνει στο προπύργιο του Δαμασκηνού, ζητώντας εκδίκηση για τον πατέρα του. Η Νύσα, βλέποντας πως ο πατέρας της δεν σέβεται τους δικούς του απογόνους, προδίδει τον Δαμασκηνό κλείνοντας τον δρόμο διαφυγής τους και ο Νομάκ σκοτώνει τον Δαμασκηνό αφού δεν κατάφερε να διαπραγματευτεί μαζί του. Στη συνέχεια ο Nomak δαγκώνει τη Nyssa, μολύνοντάς τη με τον ιό Reaper. Ο Blade καταφέρνει να μαχαιρώσει τον Nomak και θέλοντας να τελειώσει τα βάσανά του, αυτοκτονεί με το σπαθί του Blade. Εκπληρώνοντας η Νύσα να πεθάνει, ο Μπλέιντ τη βγάζει έξω και την αγκαλιάζει καθώς το σώμα της διαλύεται από την ανατολή του ηλίου. Λίγο αργότερα στο Λονδίνο, ο Blade εντοπίζει τον Rush και τον σκοτώνει.


Blade II 2002 Film

Η ταινία ακολουθεί το υβρίδιο ανθρώπου-βαμπίρ Blade στη συνεχιζόμενη προσπάθειά του να προστατεύσει τους ανθρώπους από τους βρικόλακες, βρίσκοντας τον εαυτό του σε μια σκληρή μάχη ενάντια σε μια ομάδα μεταλλαγμένων βαμπίρ που επιδιώκουν να διαπράξουν παγκόσμια γενοκτονία τόσο των βαμπίρ όσο και των ανθρώπινων φυλών. Ο Blade και οι ανθρώπινοι σύμμαχοί του εξαναγκάζονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους με μια ειδική ελίτ ομάδα βρικόλακων. Η δράση συνεχίζεται και η πλοκή-πολύπλοκη.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Blade_II

Blade Collection

Blade II 2002 Film photo album


Blade II 2002 Film Blade II 2002 Film Blade II 2002 Film Blade II 2002 Film
Blade II 2002 Film Blade II 2002 Film Blade II 2002 Film