Blade 1998 Film - Marvel

Tips:

Το Blade (Σκοτεινή δύναμη) είναι μια αμερικανική ταινία τρόμου με υπερήρωες του 1998 σε σενάριο David S. Goyer και σκηνοθεσία Stephen Norrington. Βασισμένο στον ομώνυμο υπερήρωα της Marvel Comics. Πρωταγωνιστούν οι Wesley Snipes, Stephen Dorff, Kris Kristofferson, N'Bushe Wright, Donal Logue, Udo Kier, Traci Lords, Arly Jover, Kevin Patrick Walls, Tim Guinee, Sanaa Lathan, Brenda Song.

Story:

Το 1967, μια έγκυος γυναίκα δέχεται επίθεση από βαμπίρ, με αποτέλεσμα να προχωρήσει σε πρόωρο τοκετό. Οι γιατροί μπορούν να σώσουν το μωρό της, αλλά η γυναίκα χάνεται. Τριάντα χρόνια αργότερα, το παιδί έγινε ο κυνηγός βαμπίρ Blade, ο οποίος είναι ένα υβρίδιο ανθρώπου-βαμπίρ που διαθέτει τις υπερφυσικές ικανότητες των βαμπίρ χωρίς καμία από τις αδυναμίες τους, εκτός από την απαίτηση να καταναλώνει ανθρώπινο αίμα. Ο Blade κάνει επιδρομή σε ένα κλαμπ ρέιβ στο Λος Άντζελες που ανήκει στον βρικόλακα Deacon Frost. Η αστυνομία μεταφέρει έναν από τους βρικόλακες στο νοσοκομείο, όπου σκοτώνει τον γιατρό Κέρτις Γουέμπ και τρέφεται με την αιματολόγο Κάρεν Τζένσον και δραπετεύει. Ο Μπλέιντ πηγαίνει την Κάρεν σε ένα ασφαλές σπίτι, όπου την περιθάλπει ο παλιός του φίλος Αβραάμ Γουίστλερ. Ο Γουίστλερ εξηγεί ότι αυτός και ο Μπλέιντ διεξάγουν μυστικό πόλεμο ενάντια σε βρικόλακες χρησιμοποιώντας όπλα με βάση τις στοιχειώδεις αδυναμίες τους, όπως το φως του ήλιου, το ασήμι και το σκόρδο. Καθώς η Κάρεν «σημαδεύεται» τώρα από το δάγκωμα ενός βρικόλακα, τόσο αυτός όσο και η Μπλέιντ της λένε να φύγει από την πόλη. Σε μια συνεδρίαση του συμβουλίου των καθαρόαιμων πρεσβυτέρων βαμπίρ, ο Φροστ, ο ηγέτης μιας φατρίας νεότερων βαμπίρ, αποδοκιμάζεται επειδή προσπάθησε να υποκινήσει τον πόλεμο μεταξύ βαμπίρ και ανθρώπων. Καθώς ο Frost και το είδος του δεν είναι φυσικά γεννημένοι βρικόλακες, θεωρούνται κοινωνικά κατώτεροι. Εν τω μεταξύ, επιστρέφοντας στο διαμέρισμά της, η Κάρεν δέχεται επίθεση από τον αστυνομικό Κρίγκερ, ο οποίος είναι ένας οικείος άνθρωπος, πιστός στους βρικόλακες. Ο Μπλέιντ υποτάσσει τον Κρίγκερ και χρησιμοποιεί πληροφορίες από αυτόν για να εντοπίσει ένα αρχείο που περιέχει σελίδες από τη «Βίβλο των βαμπίρ».
Όταν ο Blade προσπαθεί να σώσει την Karen από το ρετιρέ του Frost, μένει έκπληκτος βρίσκοντας τη μητέρα του που είναι ακόμα ζωντανή, η οποία αποκαλύπτει ότι επέστρεψε τη νύχτα που της επιτέθηκαν και την έφερε μέσα από τον Frost, ο οποίος εμφανίζεται και αποκαλύπτεται ως ο βρικόλακας που τη δάγκωσε. Στη συνέχεια, ο Blade μεταφέρεται στο Temple of Eternal Night, όπου ο Frost σχεδιάζει να εκτελέσει το τελετουργικό της κλήσης για τη La Magra. Η Κάρεν ρίχνεται σε ένα λάκκο για να την καταβροχθίσει ο Γουέμπ, ο οποίος έχει μεταμορφωθεί σε ένα πλάσμα που μοιάζει με ζόμπι σε αποσύνθεση. Η Κάρεν τραυματίζει τον Γουέμπ και δραπετεύει. Ο Blade έχει αποστραγγιστεί από το αίμα του, αλλά η Κάρεν του επιτρέπει να πιει από αυτήν, επιτρέποντάς του να αναρρώσει. Ο Frost ολοκληρώνει το τελετουργικό και αποκτά τις δυνάμεις του La Magra. Ο Μπλέιντ αντιμετωπίζει τον Φροστ αφού σκότωσε όλα τα τσιράκια του, Κατά τη διάρκεια του αγώνα τους, ο Blade κάνει ένεση στον Frost με όλες τις σύριγγες και η υπερβολική δόση EDTA προκαλεί το σώμα του να φουσκώσει και να εκραγεί, σκοτώνοντάς τον. Η Κάρεν προσφέρεται να βοηθήσει τον Μπλέιντ να θεραπεύσει τον εαυτό του. Αντίθετα, της ζητά να δημιουργήσει μια βελτιωμένη έκδοση του ορού, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τη σταυροφορία του ενάντια στους βρικόλακες. Σε έναν σύντομο επίλογο, ο Μπλέιντ έρχεται αντιμέτωπος με έναν βρικόλακα στη Μόσχα.


Blade 1998 Film

Στην ταινία, ο Blade είναι ένας Dhampir, ένας άνθρωπος με τις δυνάμεις των βαμπίρ αλλά όχι τις αδυναμίες τους, που μαζί με τον μέντορά του Abraham Whistler και την αιματολόγο Karen Jenson, παλεύουν ενάντια στους βρικόλακες, δηλαδή τον εξαιρετικά μοχθηρό Deacon Frost.
Από τον Μπέλα Λουγκόσι (1930) και τον Κρίστοφερ Λη (50ς-70ς) στον Wesley Snipes των 90ς και ο δράκουλας από μονοδιάστατος ξεφεύγει και γίνεται βαμπίρ-λύκ-ανθρωπος. Νέοι ορίζοντες ανοίγουν και η δράση και το αίμα μπλου-ρέει. Τα Blade μαζί με την σειρά Underworld θεωρώ ότι είναι τα καλύτερα του είδους για να ξεκινήσεις.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Blade_(1998_film)

Blade Collection

Blade 1998 Film photo album


Blade 1998 Film Blade 1998 Film Blade 1998 Film Blade 1998 Film
Blade 1998 Film Blade 1998 Film Blade 1998 Film Blade 1998 Film