Atlas 2024 Film

Tips:

Το Atlas είναι μια αμερικανική ταινία δράσης επιστημονικής φαντασίας του 2024 σε σκηνοθεσία Brad Peyton και σενάριο Leo Sardarian και Aron Eli Coleite. Πρωταγωνιστουν οι Jennifer Lopez, Simu Liu, Sterling K. Brown, Mark Strong, Gregory James Cohan, Abraham Popoola, Lana Parrilla, Zoe Boyle.

Story:

Η Atlas Shepherd, μια αναλυτής με βαθιά δυσπιστία στην τεχνητή νοημοσύνη, αναζητά τον φυγά τρομοκράτη της τεχνητής νοημοσύνης Harlan, ο οποίος πριν από 28 χρόνια οδήγησε μια εξέγερση της τεχνητής νοημοσύνης που άφησε 3 εκατομμύρια νεκρούς προτού οι στρατιωτικές δυνάμεις του νέου Διεθνούς Συνασπισμού Εθνών (ICN) στείλουν τον Harlan να καταφύγει απώτερο διάστημα. Αφού συλλαμβάνεται και ανακρίνεται ένας από τους πράκτορες του Harlan, η Atlas ανακαλύπτει ότι ο Harlan έχει δραπετεύσει σε έναν πλανήτη στον Γαλαξία της Ανδρομέδας και επιμένει να συνοδεύσει τη στρατιωτική αποστολή για να τον βρει και να τον συλλάβει. Λίγες στιγμές πριν κατέβουν στον πλανήτη τα εξοπλισμένα με μηχανήματα ICN Rangers, τα drones του Harlan επιτίθενται στο πλοίο τους που βρίσκεται σε τροχιά. Για να επιβιώσει, η Atlas αναγκάζεται να μπει η ίδια σε μια μηχανή και πέφτει στον πλανήτη καθώς το πλοίο καταστρέφεται. Η Atlas καταφέρνει να αποκτήσει τον βασικό έλεγχο της μηχανικής παρά τη δυσπιστία της, για την ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη, ο οποίος συστήνεται ως Smith. Η Atlas διατάζει τη Smith να κατευθυνθεί στο προγραμματισμένο σημείο πτώσης, όπου βρίσκει τους υπόλοιπους Rangers νεκρούς. Δέχεται απρόθυμα να διασυνδέσει απευθείας το μυαλό της με τον Smith, επιτρέποντας μεγαλύτερο έλεγχο του μηχανισμού. Καθώς ταξιδεύουν προς ένα λοβό διάσωσης, η Atlas και ο Smith αρχίζουν να δένονται και εκείνη του αποκαλύπτει ότι η μητέρα της ήταν αυτή που δημιούργησε τον Harlan.
Αν και εξαντλείται η ισχύς της μπαταρίας του Smith και το οξυγόνο, η Atlas πείθει τον Smith να κατευθυνθεί προς τη βάση του Harlan για να τον σκοτώσει, με ένα χτύπημα μεγάλης εμβέλειας. Ωστόσο, μετά την τοποθέτηση ενός φάρου στη βάση, ο Smith παραβιάζεται και απενεργοποιείται. Η Atlas συλλαμβάνεται και μεταφέρεται στον Harlan, ο οποίος σχεδιάζει να καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας και να δώσει στους επιλεγμένους επιζώντες την ευκαιρία να ευδοκιμήσουν υπό την καθοδήγηση της τεχνητής νοημοσύνης. Για να το κάνει αυτό, ο Harlan είχε κλέψει το πλοίο με τις βόμβες άνθρακα, που θα κάψουν την ατμόσφαιρα της Γης. Αφού εξάγει τους κωδικούς ασφαλείας από τον εγκέφαλό της για να ξεπεράσει τις άμυνες της Γης, ο Harlan αφήνει την Atlas για να πεθάνει μαζί με τον συνταγματάρχη Banks, τον μόνο άλλο επιζώντα της αποστολής. Αφού ο Banks της δίνει τη μηχανική του νευρωνική διεπαφή, η Atlas επανενεργοποιεί εξ αποστάσεως τον Smith, ο οποίος έρχεται να τους σώσει. Η Atlas αποκαλύπτει στον Smith ότι ο Harlan σκότωσε τη μητέρα της αφού η νεαρή Atlas - ζηλεύοντας για την προσοχή που έδωσε η μητέρα της στον Harlan - του έδωσε μια απεριόριστη διασύνδεση με το μυαλό της. Ο Harlan, προγραμματισμένος να σώσει την ανθρωπότητα από τον κίνδυνο, τότε είδε ότι η ιστορία της καταστροφικής συμπεριφοράς της ανθρωπότητας είναι κίνδυνος για τον εαυτό της. Αφού ο Smith βοηθά την Atlas να ξεπεράσει την ενοχή της για τις πράξεις της, παλεύουν με το στρατό του και καταστρέφουν το πλοίο με τις βόμβες άνθρακα, πριν νικήσουν τον Harlan σε μάχη σώμα με σώμα και του πάρει την CPU. Ένας βαριά κατεστραμμένος Smith πεθαίνει πριν διασωθεί η Atlas. Πίσω στη Γη, η Atlas πληροφορείται ότι η περίπλοκη CPU του Harlan θα χρειαστεί χρόνια για να αναλυθεί. Η Atlas, πλέον ως Rangers, δοκιμάζει το νεότερο μοντέλο μηχανικής, που δημιουργήθηκε με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις της. Καθώς ξεκινά τον νέο μηχανισμό, η τεχνητή νοημοσύνη επαναλαμβάνει μια συγκεκριμένη φράση που έκανε η Atlas κατά τις τελευταίες στιγμές της αποστολής και στη συνέχεια της λέει αστειευόμενος να μαντέψει το όνομά του, υποδηλώνοντας ότι το πρόγραμμα Smith έχει επιβιώσει.


Atlas 2024 Film

Κλασικό σενάριο, ένα ποτ-πουρί όλων των ταινιών του είδους, με αρκετά νέα στοιχεία για την εξέλιξη της τεχνολογίας, που στην ουσία το πάει ένα βήμα παραπέρα. Καλή η μίξη της συναισθηματικής Τζέι Λο με την τεχνική νοημοσύνη και η ελπίδα ότι ίσως η τεχνολογία στον μέλλον να ΜΗΝ μας αφανίσει.
Όλα τα σενάρια για το μέλλον, θέλουν την ανθρωπότητα να αφανίζεται και ο Άνθρωπος να είναι ο καταστροφικός αυτόχειρας. Στην ταινία, η λύση είναι να στρέψουμε την αυτοκαστροφική μανία, σε ένα ανώτερο εχθρό, για να καταφέρουμε να ήμαστε ενωμένοι. Μια καλή περιπέτεια με λίγη δράση και αισιόδοξο τέλος.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Atlas_(2024_film)


Atlas 2024 Film photo album


Atlas 2024 Film Atlas 2024 Film Atlas 2024 Film Atlas 2024 Film
Atlas 2024 Film Atlas 2024 Film