Angels of the Universe 2000

Tips:

Το Angels of the Universe - Οι Άγγελοι του Σύμπαντος (ισλανδικά: Englar alheimsins) είναι μια ισλανδική ταινία του 2000 σε σκηνοθεσία και παραγωγή Friðrik Þór Friðriksson. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο υποδύεται ο Ingvar E. Sigurðsson, ο οποίος ήταν υποψήφιος για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου καλύτερης ερμηνείας. Η ιστορία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Einar Már Guðmundsson του 1995, μια ημι-φανταστική ιστορία για τον αδερφό του Einar, Pálmi Örn Guðmundsson (που ονομάζεται Páll στο βιβλίο και την ταινία). Μεγάλο μέρος του βιβλίου είναι αληθινό. για παράδειγμα, ο Pálmi ήταν ψυχικά άρρωστος και ζωγράφιζε ως χόμπι. Το soundtrack της ταινίας περιλαμβάνει τις συνθέσεις του Hilmar Örn Hilmarsson, καθώς και δύο τραγούδια του δημοφιλούς συγκροτήματος Sigur Rós: "Bíum Bíum Bambaló" και "Dánarfregnir Og Jarðarfarir". Η ταινία περιλαμβάνει επίσης αρκετά αμερικανικά ροκ τραγούδια, αν και δεν υπάρχουν στην κυκλοφορία του CD soundtrack. Μαζί με τον Ingvar E. Sigurðsson πρωταγωνιστούν οι Baltasar Kormákur, Björn Jörundur Friðbjörnsson, Hilmir Snær Guðnason, Margrét Helga Jóhannsdóttir και Theódór Júlíusson.

Story:

Το Englar Alheimsins, που συχνά αποκαλείται Ισλανδός Πέταξε Πάνω από τη Φωλιά του Κούκου, είναι η ιστορία ενός Ισλανδού άνδρα, του Páll (Ingvar E. Sigurðsson), ο οποίος σιγά σιγά πέφτει στην τρέλα και την κατάθλιψη αφού η κοπέλα του τον εγκαταλείπει. Οι γονείς του αποφασίζουν να τον στείλουν σε ψυχιατρείο, όπου γνωρίζει τον Óli (Baltasar Kormákur), ο οποίος πιστεύει ότι είναι ο τραγουδοποιός των Beatles, τον Viktor (Björn Jörundur Friðbjörnsson), ο οποίος υπογράφει επιταγές με την υπογραφή του Αδόλφου Χίτλερ και άλλους ειδικούς χαρακτήρες. Η ταινία απεικονίζει τον αγώνα του, τόσο μέσα όσο και έξω από το ψυχιατρείο.


Angels of the Universe 2000

Απλό σενάριο, με πολλές προεκτάσεις και καλή μεταφορά στην οθόνη. Η σκηνοθεσία απλή και εύστοχη, όπως και οι ερμηνείες που συνθέτουν ένα χαμηλού μπάτζετ φιλμ. Αυτό θεωρώ ότι κάνει την ταινία μια πολύ καλή παρουσίαση της “τρέλας”. Πήρα ακόμα μια “γεμάτη δόση” από τον τρόπο ζωής στην Ισλανδία και ταυτόχρονα μια άποψη για την “τρέλα” και την μοναδικότητα της κάθε περίπτωσης.
Στην απομονωμένη και καταθλιπτική Ισλανδία, μπορείς να επισκεφτείς τον προθυπουργό της στο σπίτι του, όποτε θέλεις και χωρίς ραντεβού. Μπορείς να βγεις από το ψυχιατρείο και να πας στο πιο ακριβό εστιατόριο και να μην πληρώσεις τίποτα. Μπορείς να βρεις τον τρόπο, μόνος ή με παρέα, να μην σκέφτεσαι την αυτοκτονία, αρκεί η τρέλα σου να είναι δημιουργική και να μην πειράζει κανένα.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Angels_of_the_Universe


Angels of the Universe 2000 photo album


Angels of the Universe 2000 Angels of the Universe 2000
Angels of the Universe 2000 Angels of the Universe 2000