A Shot in the Dark 1964


20 Top Movies

Tips:

Το A Shot in the Dark είναι μια κωμωδία του 1964 σε σκηνοθεσία του Blake Edwards στην Panavision. Είναι η δεύτερη δόση της σειράς ταινιών The Pink Panther, με τον Peter Sellers να επαναλαμβάνει τον ρόλο του ως επιθεωρητής Jacques Clouseau του γαλλικού Sûreté. Πρωταγωνιστούν οι Peter Sellers, Elke Sommer, George Sanders, Burt Kwouk και Herbert Lom.

Story:

Αργά το βράδυ στο εξοχικό σπίτι του εκατομμυριούχου Benjamin Ballon, αρκετοί από τους ενοίκους του κυκλοφορούν σε δωμάτια, κρύβονται και κατασκοπεύουν άλλους. Το νοικοκυριό αποτελείται από: τη σύζυγο του Ballon, Dominique. Ο Henri LaFarge, ο επικεφαλής μπάτλερ, και η σύζυγός του Madame LaFarge, η μαγείρισσα. Miguel Ostos, ο επικεφαλής σοφέρ. Ο Pierre, ο δεύτερος σοφέρ, και η σύζυγός του Dudu, η υπηρέτρια. Ο Georges ο κηπουρός και η γυναίκα του Simone, η δεύτερη υπηρέτρια. Μαρία Γκαμπρέλλη, η τρίτη υπηρέτρια· και ο Μωρίς, ο δεύτερος μπάτλερ. Τα γεγονότα της νύχτας τελειώνουν σύντομα με πυροβολισμούς στο δωμάτιο της Μαρίας και ο Μιγκέλ βρέθηκε δολοφονημένος. Ο επιθεωρητής Clouseau του Sûreté, ένας αυθόρμητος ντετέκτιβ, καλείται στη σκηνή, συνοδευόμενος από τον βοηθό του Hercule Lajoy. Υποψιάζονται η Μαρία, καθώς βρέθηκε από τον Μωρίς να κρατά το όπλο που σκότωσε το θύμα. Προτού ο Κλουζό μπορέσει να διερευνήσει περαιτέρω, ο ανώτερός του Επίτροπος Ντρέιφους τον απομακρύνει από την έρευνα φοβούμενος ότι θα τσακίσει μια υπόθεση υψηλού προφίλ.


A Shot in the Dark 1964

Για να μου πονέσει ο σιαγόνας από τα γέλια ΕΠΙ 2. Είναι το 2ο της σειράς The Pink Panther και το καλύτερο. Απλά και μόνο θα την δω για 1.899 η φορά.
Άρα εντελώς υποκειμενικά, θα αρκεστώ μόνο στο ότι: ΔΕΝ τον βαριέμαι. Κάθε φορά που βλέπω την ταινία ανακαλύπτω ακόμα ένα χιουμοριστικό στοιχείο. Την έχω δει 1.898 φορές.
Μαζί με το The Party και το Pink Panther 1 (1963) είναι το δικό μου τρίο-γελάστε.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/A_Shot_in_the_Dark_(1964_film)

The Pink Panther Collection
A Shot in the Dark 1964 A Shot in the Dark 1964 A Shot in the Dark 1964