101 Reykjavík 2000


20 Top Movies

Tips:

Το 101 Reykjavík είναι μια ισλανδική ρομαντική κωμωδία του 2000 σε σκηνοθεσία Baltasar Kormákur και με πρωταγωνιστές τη Victoria Abril, τον Hilmir Snær Guðnason και την Hanna María Karlsdóttir. Βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1996 του Hallgrímur Helgason, και τα δύο διαδραματίζονται στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας. Ο τίτλος προέρχεται από τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής Miðborg του κεντρικού Ρέικιαβικ, ενώ ο ταχυδρομικός κώδικας είναι ένας κοινός τρόπος αναφοράς στην περιοχή.

Story:

Η ταινία επικεντρώνεται στον Hlynur, έναν τριαντάχρονο χαλαρό νέο, που ζει ακόμα με τη μητέρα του, Berglind. Στην Ισλανδία ενηλικιώνεσαι νομικά 21 χρονών και έχεις αυτόματα ταμείο ανεργίας μέχρι να βρεις δουλειά. Αυτό μπορείς να το κάνεις μέχρι τα 55 σου χρόνια και τότε μπορείς να βγείς στην σύνταξη. Ναι, είναι τόσο απλό και απίστευτο το κοινωνικό σύστημα στην Ισλανδία. Η ζωή του Hlynur είναι μονότονη, μέχρι την στιγμή που γνωρίζει την Λόλα, μια Ισπανίδα που ζει στο Ρέικιαβικ.
Η καλύτερη φίλη της μητέρας του και δασκάλα ισπανικού φλαμένκο, Λόλα, μετακομίζει μαζί τους για τα Χριστούγεννα. Ενώ η μητέρα του λείπει, ο Hlynur μαθαίνει ότι η Lola είναι αμφιφυλόφιλη με έντονη σεξουαλική ορμή. Μετά από μια νύχτα ποτού, ο Hlynur και η Lola καταλήγουν να κάνουν σεξ. Όταν η Berglind επιστρέφει στο σπίτι, αποκαλύπτει στον Hlynur ότι είναι επίσης αμφιφυλόφιλη και ότι είναι ερωτευμένη με τη Lola.


101 Reykjavík 2000

Πολύ καλή “πολύπλευρη” ταινία που με κέρδισε από την αρχή. Ήταν η πρώτη ταινία που είδα από την Ισλανδία και με μύησε στην κουλτούρα και στον τρόπο ζωής. Έμαθα το πως ζουν, εργάζονται, αντιμετωπίζουν και σκέφτονται οι άνθρωποι σε αυτή την παγερή και απομακρυσμένη κοινότητα.
Ο Baltasar Kormákur είναι ο σκηνοθέτης που αποτυπώνει την “ψυχή” του θέματος στην οθόνη με τον πιο φυσικό τρόπο. Η Victoria Abril έδωσε το πικάντικο στοιχείο που χρειαζόταν η ταινία και ο Hilmir Snær Guðnason έμοιαζε σαν να ήταν ο εαυτός του. Η τελευταία σκηνή με τον Hlynur και το τσιγάρο, δεν αφήνει να πέσει η αυλαία και καλά κάνει. Η ταινία αυτή είναι ένα ταξίδι στον τρόπο σκέψης, τις συνήθειες, την ζωή και τα μέρη στην αγαπημένη μου Ισλανδία η οποία με περιμένει να την επισκεφτώ κάποια στιγμή.

20 Top Movies


More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/101_Reykjav%C3%ADk


101 Reykjavík 2000 photo album


101 Reykjavík 2000 101 Reykjavík 2000 101 Reykjavík 2000 101 Reykjavík 2000 101 Reykjavík 2000
101 Reykjavík 2000 101 Reykjavík 2000